• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • MoMu wijdt tentoonstelling aan Olivier Theyskens

MoMu wijdt tentoonstelling aan Olivier Theyskens

Door Tessa Guntlisbergen

23 jun. 2017

Cultuur

De Belgische modeontwerper Olivier Theyskens krijgt dit najaar een solo-expositie in het Antwerpse Modemuseum (MoMu). De tentoonstelling, genaamd ‘Olivier Theyskens - She Walks in Beauty’, presenteert de ontwikkeling die Theyskens de afgelopen jaren heeft doorgemaakt als designer. Dat maakte het MoMu bekend.

De tentoonstelling richt zich op de 20-jarige carrière van Theyskens en “traceert zijn creatieve evolutie in de modewereld, zijn vakmanschap en de verschillende sferen van zijn werk doorheen een veelheid aan silhouetten die de geest van de haute couture ademen,” aldus het MoMu. Aan bod komt onder meer zijn werk voor Rochas en Nina Ricci en de herlancering van zijn gelijknamige label.

Volgens het museum geven Theyskens’ talent voor tekenen en “autodidactische manier van werken een scherp inzicht in de verschillende aspecten van de hedendaagse modewereld, van couture tot semi-couture en prêt-à-porter collecties”.

De expositie wordt aangevuld met foto’s, video’s, literaire stemmen en tekeningen die Theyskens maakte tijdens zijn creatieve processen.

‘Olivier Theyskens - She Walks in Beauty’ loopt van 12 oktober 2017 tot en met 18 maart 2018 in het MoMu. Na afloop van de tentoonstelling gaat het museum een tijd dicht vanwege renovaties.

Beeld: Olivier Theyskens Facebook

MOMU
OLIVIER THEYSKENS