‘No Space, Just A Place’: de fysieke en virtuele expositie van Gucci

Als gevolg van Covid-19 zijn mensen overal ter wereld al maanden aan huis gebonden. De privésfeer heeft daardoor een nieuwe betekenis gekregen: een die resoneert met het concept ‘eterotopia’. Aan dit concept wijdt Gucci een expositie in het Daelim-museum in Seoul, getiteld ‘No Space, Just A Place. Eterotopia’.

‘No Space, Just A Place’: de fysieke en virtuele expositie van Gucci

In de expositie verkent Gucci het thema door het werk van onafhankelijke en alternatieve kunstruimtes in Seoul te koppelen aan het concept ‘heterotopie’, ontwikkeld door de Franse filosoof Michel Foucault om de fysieke locatie van een utopie te beschrijven. Op basis hiervan presenteert de expositie een nieuwe definitie van de ‘alternatieve ruimte’ als een plek waar aan een utopische toekomst wordt gebouwd: een toekomst waarin mensen op een andere, meer wenselijke manier omgaan met elkaar en hun omgeving. De tentoonstelling biedt stof tot nadenken over samenzijn en anders-zijn.

‘No Space, Just A Place’: de fysieke en virtuele expositie van Gucci

De expositie is samengesteld door de Tunesisch-Franse curator en kunstcriticus Myriam Ben Salah, tevens hoofdredacteur van het tijdschrift Kaleidoscope. Aan de tentoonstelling nemen vele lokale en internationale kunstenaars deel. Voorbeelden van tentoongestelde werken zijn de behanginstallatie ‘Covers’ van Kang Seung Lee (QueerArch), de surrealistische interventie ‘Ida, Ida, Ida!’ van Olivia Erlanger en de audiovisuele installatie ‘Notes on Gesture’ van Martine Syms.

‘No Space, Just A Place’: de fysieke en virtuele expositie van Gucci‘No Space, Just A Place’: de fysieke en virtuele expositie van Gucci

Van de tentoonstelling bestaat ook een virtuele versie. Deze is gratis toegankelijk via de website van de expositie. Zowel de fysieke als de virtuele tentoonstelling lopen tot 12 juli 2020.

Dit artikel is eerder gepubliceerd op FashionUnited.fr. Vertaling en bewerking vanuit het Frans: Nora Veerman

Beeld: Gucci

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN