• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Sociaal textielkunstproject Antoine Peters te zien in Van Eesteren Museum

Sociaal textielkunstproject Antoine Peters te zien in Van Eesteren Museum

Door Natasja Admiraal

bezig met laden...

Scroll down to read more

Cultuur

Credits: BORO x Mobiel Credits: Van Eesteren Museum.

Modeontwerper Antoine Peters heeft een textielkunstwerk gemaakt in samenwerking met buurtbewoners van Amsterdam West en Nieuw-West. Het resultaat van het sociale designproject draagt de naam ‘Boro x Mobiel: Ik zie jou, wat zie jij?’ en is vanaf 1 december tien dagen lang te zien in het Van Eesteren Museum in Amsterdam.

Gedurende een jaar werkte Peters samen met de Amsterdamse buurtbewoners aan het textielkunstwerk, zo is te lezen op de website van het museum. Tijdens een reeks workshops leerden de deelnemers hoe ze konden schilderen met groenteafval. Ondertussen gingen zij met elkaar in gesprek over hun ervaringen in de buurt en hoe ze met afval omgaan. Iedereen beschilderde een stoflapje dat uiteindelijk onderdeel uitmaakt van een groot textielkunstwerk.

‘Boro x Mobiel: Ik zie jou, wat zie jij?’ staat tentoongesteld in het Van Eesteren Museum in Amsterdam Nieuw-West. Het is een initiatief van Boro x Atelier, een sociaal naai- en verfatelier dat zich inzet voor duurzaamheid, circulariteit en de ontwikkeling van talenten. Het sociale designproject van Peters heeft als doel om buurtbewoners met elkaar te verbinden door samen ogen te schilderen.

Speciaal voor de samenwerking is ook een tas ontworpen, in gelimiteerde oplage. Deze tas is voor 79,95 euro te koop in het Van Eesteren Museum, en via de webshop van Boro x Atelier, gedurende de looptijd van de tentoonstelling.

Dit artikel is na publicatie aangepast.

ANTOINE PETERS
Tentoonstelling
Textielverf