• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Storymap: Het designverleden van Olivier Theyskens

Storymap: Het designverleden van Olivier Theyskens

Door Blanca Heise

bezig met laden...

Scroll down to read more

Cultuur |INTERACTIEF

De Brusselse ontwerper Olivier Theyskens krijgt dit najaar een solo-expositie in het Antwerpse Modemuseum (MoMu). De tentoonstelling, genaamd ‘Olivier Theyskens - She Walks in Beauty’, presenteert de ontwikkeling die Theyskens de afgelopen jaren heeft doorgemaakt als designer.

Via tekeningen, foto’s en video’s wordt de creatieve evolutie van de Belgische ontwerper getoond. Theyskens werkte over de jaren voor diverse modehuizen met verschillende karakters zoals, Rochas, Nina Ricci en Theory en deze veranderingen geven de verschillende kwaliteiten van Theyskens goed weer. Daarnaast wordt er ook werk van zijn eigen merk getoond, dat hij oprichtte in 1998 en weer stop zette in 2002. In 2016 maakte hij zijn comeback met zijn gelijknamige merk Olivier Theyskens tijdens Paris Fashion Week.

De ontwerper, die bekend werd toen Madonna een van zijn creaties droeg tijdens de Oscars in 1998, staat bekend voor zijn romantische Gothic collecties en zijn liefde voor het vrouwenlichaam: ‘I like to imagine being in the skin of women’. FashionUnited blikt terug op zijn leven als ontwerper.

’Olivier Theyskens - She Walks in Beauty’ is te zien in het ModeMuseum Antwerpen van 12 oktober 2017 tot en met 18 maart 2018. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag tussen 10.00 uur en 18.00 uur.

Beeld: Olivier Theyskens Facebook

MoMu
OLIVIER THEYSKENS