Virgil Abloh en Takashi Murakami organiseren expositie in Londen

It-ontwerper Virgil Abloh en Takashi Murakami slaan de handen ineen voor een gezamenlijke expositie. De samenwerking tussen de creatieve breinen hing al even in de lucht, maar inmiddels zijn er ook beelden opgedoken van werk dat op de expositie te zien zal zijn. Ook een concrete datum is inmiddels genoemd: ‘Future History’ is vanaf 21 februari te bezichtigen in de Davies Street-vestiging van Gasgosian Gallery in Londen.

Op de beelden, afkomstig van het Instagram-account van Off-White frontman Abloh, is een sculptuur te zien van het logo van het cultmerk. Het logo is uitgevoerd in de speelse, kleurrijke superflat-stijl waar de Japanse beeldend kunstenaar bekend om staat. Onderdeel van de tentoonstelling is onder meer een serie handbewerkte t-shirts voorzien van zeefdruk, die gelijktijdig met de expositie worden gelanceerd. ‘Future History’ is tot en met 7 april te bezichtigen in het Gasgosian.

Beide heren zijn overigens geen vreemden in elkaars vakgebied: eind december werd bekend dat het Museum of Contemporary Art in Chicago volgend jaar een solo-expositie wijdt aan het werk van Abloh. Daarnaast werkt de creatief directeur samen met het Museum of Modern Art in New York voor de lancering van een speciale editie van de karakteristieke Nike Air Force 1-sneaker, welke later dit jaar wordt uitgebracht. Het werk van beeldend kunstenaar Takashi kan al langer op waardering vanuit de modeindustrie rekenen. Het bekendst zijn zijn ontwerpen voor Louis Vuitton, dat meermaals designs van de Japanner gebruikten op haar tassen.

A post shared by @virgilabloh on

Beeld: Gasgosian Gallery

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN