Vivienne Westwood lijkt allesbehalve tevreden met de documentaire die over haar leven is gemaakt. Volgens de Britse ontwerpster zit er nauwelijkse inhoud in de docu en bestaat die voornamelijk uit oude archiefbeelden van modeshows. Een gemiste kans, zo laat het label van Westwood weten in een statement via Twitter.

“Tucker vroeg of ze Vivienne en haar activisme in beeld mocht brengen en volgde haar gedurende een aantal jaar,” zo leest het statement van Westwood en haar team. “Maar er zitten niet eens vijf minuten aan activisme in de film. In plaats daarvan is die gevuld met oude archiefbeelden die voor iedereen vrij beschikbaar zijn via internet. Het is zonde dat de film zo matig is, terwijl Vivienne dat absoluut niet is.”

‘Westwood: Punk, Icon, Activist’ werd in december vorig jaar aangekondigd en zal deze week in premiere gaan op het Sundance Film Festival in Seattle, VS. Voor de documentaire werd Westwood een aantal jaren van dichtbij gevolgd door filmmaakster Lorna Tucker. Volgens het label was de bedoeling dat het activistische karakter van Westwood centraal zou staan. Vooralsnog heeft Tucker nog niet op de kwestie gereageerd. De documentaire lijkt dit weekend gewoon zijn opwachting te maken tijdens het filmfestival, met een internationale première op 31 maart.

Westwood is niet de eerste ontwerper die afkeurend reageert op een autobiografische productie. Begin deze maand maakte ook modehuis Versace bekend niet achter de inhoud van de televisieserie American Crime Story te staan. In het nieuwste seizoen wordt ingezoomd op de laatste dagen van Gianni Versace, grondlegger van het label, en zijn dood. De familie van de ontwerper liet in een statement weten op geen enkele manier betrokken te zijn geweest bij de inhoud van de serie.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN