• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Werkgeversorganisaties pleiten voor behouden coronapas

Werkgeversorganisaties pleiten voor behouden coronapas

Door Marthe Stroom

11 aug 2022

Cultuur

Beeld: Pexels

Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland vinden dat het coronatoegangsbewijs (CTB) zou moeten blijven bestaan “als laatste optie” om bedrijven open te kunnen houden wanneer het aantal besmettingen weer zou oplopen, zo meldt NOS en bevestigt een woordvoerder van VNO-NCW en MKB-Nederland aan FashionUnited.

Het kabinet buigt zich momenteel over een nieuwe, permanente coronawetgeving, die de tijdelijke coronawet moet vervangen. Het gaat hierbij om een wijziging van de Wet publieke gezondheid, die het kabinet nieuwe bevoegdheden zal geven tijdens een pandemie, waaronder bijvoorbeeld het sluiten van publieke plaatsen of het instellen van een mondkapjesplicht. Een vijfde verlenging van de tijdelijke coronawet werd afgelopen mei nog door de Eerste Kamer verworpen, zo meldde NOS destijds.

Het CTB maakt geen onderdeel uit van de laatste conceptversie van de wet, omdat een groeiend aantal politieke partijen zich ertegen positioneren, aldus NOS. De zorg van ondernemers is hierbij volgens VNO-NCW en MBK-Nederland dat het CTB er juist bij zou kunnen helpen dat de economie draaiende kan blijven wanneer het aantal besmettingen weer oploopt. Zo deelt een woordvoerder van de werkgeversorganisaties aan FashionUnited: “We zijn natuurlijk ook geen voorstander van de CTB en gaan er ook niet vanuit dat het toegangsbewijs nodig zal zijn. Maar, als alternatief voor een volledige lockdown vinden wij dat de optie tot de mogelijkheden zou moeten behoren.”

FashionUnited heeft contact gezocht met werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland voor een reactie. Dit artikel wordt op basis hiervan eventueel later nog aangevuld.
coronapas
CORONAVIRUS
MKB Nederland
VNO-NCW