• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • 1 procent omzetdaling over oktober

1 procent omzetdaling over oktober

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De sterke start van het seizoen heeft zich helaas in oktober niet in elk segment kunnen voortzetten. Voor de gehele branche laat de Modemonitor dan ook afgelopen maand een gemiddelde omzetdaling van 1,1% per winkel zien. Hierbij moet wel gezegd te worden dat de verschillen tussen de segmenten groot zijn. Vooral de resultaten in de lingerie en kindermode zijn opvallend.

Was de baby/kindermode vorige maand nog bijna in staat om met dubbele cijfers te plussen, deze maand krijgt de sector voor de zoveelste keer dit jaar harde klappen. Gemiddeld daalde de omzet met maar liefst 13,4% per winkel. Kenmerkend voor de economische situatie van de kindermodewinkels is dat oktober hiermee niet eens de slechtste maand is van 2004.

Opvallend is verder de positieve score in de lingerie. Deze sector heeft in tegenstelling tot andere sectoren het laatste jaar redelijk gepresteerd. De omzetverliezen zijn over het algemeen beperkt gebleven. (- 0,9% over de laatste 12 maanden). De lingeriewinkels lijken deze maand nog eens extra te profiteren van de publiciteit rond de week van de lingerie en waren in staat om gemiddeld een omzetstijging van 4,5% te laten zien.

De omzetdalingen in oktober zorgen ervoor dat de branche nu een omzetstijging laat zien van 1,9% over het lopende halfjaar. Dit in tegenstelling tot 3,0% vorige maand. Deze daling wordt voornamelijk veroorzaakt door de omzetdalingen in de damesmode. Over de laatste 12 maanden laat de Modemonitor voor de gehele branche een omzetdaling van 2,8% zien. Met nog twee maanden te gaan zal 2004 dan ook hoogstwaarschijnlijk negatief worden afgesloten. Echter, met de feestdagen voor de deur liggen er ook nog volop verkoopkansen voor de slimme ondernemer.

Onderstaand treft u de meest actuele omzetpercentages aan over de modebranche. Deze cijfers geven een indicatie voor de gemiddelden van de verschillende segmenten in de modebranche.

oktober 2004 Maandomzett.o.v. vorig jaar oktober: Damesmode - 4,3% Herenmode + 1,5% Jeans + 9,6% Gemengd + 1,0% Baby / Kindermode - 13,4% Lingerie + 4,5%.

Mitex Modemonitor