• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • 28 januari Trendseminar met Christine Boland & Monique van der Reijden

28 januari Trendseminar met Christine Boland & Monique van der Reijden

INGEZONDEN MEDEDELING
Door FashionUnited

11 jan. 2016

Mode

Dit seizoen twee fantastische sprekers: Christine Boland & Monique van der Reijden. In het kort krijgt u antwoord op onderstaande vragen. Wat zijn de belangrijkste consumenten- en lifestyletrends? Wat is de design language en vormentaal die hierbij past? Wat zijn de kleuren en kleurcombinaties die je niet mag missen? Waar zit de vernieuwing?

“Mijn presentatie fashion & design zomer 17 zal gaan over ‘inspiratie in context’ en niet langer over ‘trends’", zegt Christine Boland. "Het begrip trend is betekenisloos geworden in deze tijd van catwalks op instagram en gesponsorde bloggers en vloggers. ‘Nieuw’ is vijf minuten later alweer oud. Relevant is het nieuwe woord. Relevant voor jou, voor je merk, voor je stijl. De focus verschuift van trends naar tribes (around brands), van likes naar love, van calculatie naar inspiratie en nog veel meer interessante ‘shifting perspectives’.“

Het programma zal vervolgd worden door Monique van der Reijden. Zij is directeur van Dutch Style Company en editor-in-chief van Perscentrum Wonen en al ruim 20 jaar werkzaam in de interieurbranche als trendwatcher en journalist. In haar trendpresentie van het Perscentrum Wonen zal zij u op de hoogte brengen van de laatste trends op het gebied van interieur, design en woonmode. Zij geeft u inzicht in de relevantste innovatieve concepten en bijzondere productiemethodes. Hoe gaan we onze persoonlijke en professionele ruimtes inrichten en welke vormen, materialen en kleuren zijn van belang? Deze presentatie helpt u uw koers te bepalen voor nieuwe en succesvolle concepten en collecties, maar ook voor uw styling en fotografie.

Programma:

12.00 registratie en ontvangst met lunch
12.55 opening door Maureen Reulink
13.00 Christine Boland – The [CONTRA]DICTIONARY of design language
14.15 Pauze
14.45 Moniqe van der Reijden – Interior, Design en Woonmode Trends
15.45 afsluiting van het officiële gedeelte met een drankje.

In de presentatie ‘The [CONTRA]DICTIONARY of design language; a lexicon of inspiration for summer 2017’ brengt Christine Boland u op de hoogte van de belangrijkste design en womenswear fashion trends en geeft zij u aanknopingspunten voor verdere ontwikkeling naar uw eigen collectie of concept. We leven in een tijd van grote paradoxen. We zien de grenzen vervagen tussen landen, culturen, disciplines en genders, en tegelijkertijd neemt het hokjes denken en de segregatie toe. Ons leven digitaliseert synchroon met het verlangen naar echte connectie met de natuur. Understated minimalisme bestaat naast uitbundig en eclectisch maximalisme. The [CONTRA]DICTIONARY of design language reflecteert dit in vijf hoofdstukken. Vijf inspiratiebronnen, die de belangrijkste waarden van deze tijd reflecteren en waarin twee uitersten, paradoxen, samenkomen in een interessante nieuwe vormentaal. Vanuit een breed perspectief van wereldnieuws en omgevingsfactoren wordt ingezoomd op het effect daarvan op consumententrends, design language, fashion en colour. Met inspirerende voorbeelden uit een breed spectrum aan disciplines, veel fashion en nieuwe colour moods en colour keys.

In de presentatie van Monique van der Reijden zal zij u op de hoogte brengen van de laatste trends op het gebied van interieur, design en woonmode. Zij geeft u inzicht in de relevantste innovatieve concepten en bijzondere productiemethodes. Hoe gaan we onze persoonlijke en professionele ruimtes inrichten en welke vormen, materialen en kleuren zijn van belang? Deze presentatie helpt u uw koers te bepalen voor nieuwe en succesvolle concepten en collecties, maar ook voor uw styling en fotografie.

De entreeprijs is € 250,00 per persoon (excl. BTW) en alle informatie incl. het inschrijfformulier kunt u vinden op www.appletizer.nl.