4 trends die retailers zullen inkopen na London Fashion Week

Londen - Data-analisten van onderzoeksbureau Edited hebben een overzicht gemaakt van alle grote trends die voorbij kwamen tijdens London Fashion Week, waarbij werd gekeken naar de belangrijkste thema’s, kleuren, silhouetten en details die voor retailers interessant zijn. Dit soort rapporten worden vervolgens door retailers gebruikt om te bepalen welke trends ze gaan inkopen voor het komende seizoen.

”Ons team van analisten stelt ieder seizoen catwalk-rapporten samen waarin de trends, uit New York, Londen, Milaan en Parijs, die ook commercieel kunnen aanslaan, worden genoemd,” zo stelt het bureau.

De belangrijkste kleurentrends

De analisten van Edited hebben bevestigd dat de belangrijkste kleurentrends die werden opgemerkt tijdens London Fashion Week twee uitersten zijn op het kleurenspectrum: felle neontinten en ‘’gothic zwart’’. Neon was al te zien tijdens sommige shows in New York, en in Londen was deze invloed vertegenwoordigd in de collecties van Natasha Zinko en Nicopanda: jonge merken die erom bekendstaan te spelen met kleur. Ook David Koma, een ontwerper die werkt vanuit de Britse hoofdstad, koos dit keer voor neon terwijl hij normaal gesproken met name zwart-wit werk laat zien.

In andere collecties was gedurfd zwart juist de focus, wat Edited omschrijft als ‘’een trend die vaak populair is in de herfst’’ maar nu juist wordt getoond voor de lente.

4 trends die retailers zullen inkopen na London Fashion Week

Belangrijke stoffen

Volgens Edited was het ‘’onmiddellijk duidelijk dat ontwerpers in Londen een functioneler perspectief op stoffen hadden dan hun collega’s in New York.” De analisten noemen katoen en jersey als trends, waaruit blijkt dat katoen dé stof is die in de lente van 2019 gezien mag worden.

Stijlthema’s

De stijlthema’s die Edited heeft opgepikt, zijn trends die al langere tijd in opkomst waren. Zo stelt het onderzoeksbureau dat ontwerpers nog steeds niet zijn uitgekeken op athleisure, en hetzelfde kan gezegd worden over consumenten. De cijfers liegen er niet om: de verkoop van sportieve mode steeg afgelopen jaar met 2 procent in de Verenigde Staten. Tijdens London Fashion Week maakten onder andere fietsbroekjes en trainingspakken hun opwachting.

Ook de ‘’western look’’ kwam voorbij op de Londense catwalk, evenals een nostalgische throwback naar mode uit de jaren ‘80 en ‘90.

4 trends die retailers zullen inkopen na London Fashion Week

Accessoires en schoenen

Op het vlak van accessoires merkt Edited op dat we de tailleriem en gekleurde lenzen komend seizoen zeker zullen terugzien. Beide trends waren al eerder te zien in diverse collecties en bij verschillende streetwear trends. Wanneer het gaat over schoenen verwacht Edited dat de chunky sneaker een hit blijft.

4 trends die retailers zullen inkopen na London Fashion Week

Dit artikel verscheen eerder op FashionUnited.uk . Vertaling en bewerking: May-Anne Oltmans

Foto: Burberry SS19, Credit: © Catwalkpictures.com

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN