• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • 75 jaar - En toch altijd een "gestreken" overhemd

75 jaar - En toch altijd een "gestreken" overhemd

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Niet strijken en toch altijd een gestreken overhemd tot je beschikking. Eton Shirts heeft de ultieme hemdencollectie van 100% kreukvrij katoen ontwikkeld die u gegarandeerd niet hoeft te strijken. Speciaal voor de actieve zakenman en reiziger die er altijd keurig uit moet zien. De drukke zakentrip wordt al meer ontspannen nu het dagelijks ochtendritueel van onhandig in de weer zijn met een reisstrijkijzer van de baan is.

Dit "zelfstrijkende" overhemd bestaat dit jaar 75 jaar en is een Zweedse uitvinding van Eton Fashion (sinds 1928). Vandaag de dag worden de hemden wereldwijd door mannen gedragen. Eind vorig jaar opende het merk zijn eigen eerste flagshipstore in het Verenigd Koninkrijk (Londen WC2, 65 Kingsway).

David Beckham, Mick Jagger, Robert Redford, Keanu Reeves en ook Rowan Atkinson zijn al gevallen voor de hemden van Eton en het gemak van het strijkijzeroverbodig makende shirt, evenals de mannelijke leden van de Zweedse en Noorse koninklijke families.

Het merk heeft zijn gamma onlangs uitgebreid en presenteert zijn katoenen overhemden nu in meer dan 65 kleuren en zeven modellen. Elk boordje van een Eton Shirt passeert acht naaisters, die veertien verschillende operaties uitvoeren. Er zijn vier hemdencollecties: Royal, Trend, Evening en Business. Daarnaast produceert Eton een uitgebreid gamma manchetknopen en dassen, voor elke stijl en elke gelegenheid.

Eton gebruikt voor zijn shirts zuiver katoen, en alleen de beste langvezelige, welke met een speciaal in Zwitserland ontwikkeld weeftechniek wordt verwerkt. Traditionele katoenen hemden kreuken als papier, omdat zij meestal worden gemaakt van korte, gekruiste vezels die worden samengevoegd. En die sneller kroezen en kreuken.

De gebruiksaanwijzing voor het niet te strijken overhemd is trouwens reuze eenvoudig: het Eton Shirt simpel wassen in de wasmachine, laten drogen en dertig minuten voordat u er representatief uit moet zien aantrekken. Want na dertig minuten dragen zijn de resterende kreukjes onder invloed van de eigen lichaamswarmte verdwenen.

Eton