• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Achter de schermen aan de cocktail

Achter de schermen aan de cocktail

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Opzwepende muziek, drankjes en veel fruit. Modefeestjes: de laatste dagen waren er, in het kader van de Amsterdam International Fashion Week en de Modefabriek, genoeg. Iedereen doet er zijn best de juiste look te vinden en de goede cocktail te bestellen. Maar wat draagt een écht modemens? En hoe ziet zo'n feestje eruit? Een kijkje achter de schermen bij hét G-star Raw feest.

Het was hard werken, de afgelopen dagen voor de modemensen. De combinatie van de eerste Amsterdam International Fashion Week én de beurs de Modefabriek bracht heel wat shows, borrels en andere praatgelegenheden met zich mee: hét moment om eens lekker te netwerken, maar vooral om ook lekker te feesten. Tussen de beurzen door, waarop het vooral veel staan is, wil je immers weleens met de voetjes van de vloer. Daarom verzorgen slimme merken voor al die harde werkers zo hier en daar een feestje.

G-Star maakt er bijna een traditie van om na de Modefabriek een groot feest voor medewerkers en andere mode-aanhangigen te maken. Daarvoor pakken ze flink uit: de drank vloeit, er zijn chique aziatische hapjes -want de modemens eet met chopsticks-, alles ziet er prachtig uit en iedere bezoeker krijgt bij weggaan een t-shirt. Wat er een echt fashionfeestje van maakt zijn de rauwe groentetjes en de fruitjes die overal als borrelhap te krijgen zijn. Maar het belangrijkste ingrediënt zijn natuurlijk de mooie mensen!

De meeste van de dansende lijven zijn dun tot mager en voor zien van een hip kapsel. Daarbij is er -eigenlijk voor zowel mannen en vrouwen- de keuze tussen de uitgedunde lange dracht met de scheve pony, de coupe waarbij de zijkanten kort zijn terwijl de bovenkant lang is gelaten en de asymmetrische look waarbij één oor vrijkomt. De jonge hippe G-star crowd draagt hippe slippers, een spijkerbroek met laag kruis -een beetje schaambeen mag overigens best getoond worden- , omslag en een witkatoenen hemd. Afwisseling is er in de korte spijkerrokjes, loszittende vleermuisshirts en ingewikkeld gesneden topjes van verschillende stofsoorten.

Hakken mogen best bij jeans, mits ze hoog en een beetje vintage zijn. Ook uggs, of andere mooie laarzen over de broek, doen het goed. Een lange oorbel of mooie ketting maakt het af. Daarmee is het algemene beeld relaxed, losjes, maar uiterst verzorgt. Veel make-up hebben de mooie modemensen verder niet nodig. Ze zijn op hun gemak, dansen veel en goed, en praten over het algemeen staand: de bankjes blijven leeg. Belangrijk item is tenslotte het juiste drankje. Dus, wil je ook wel eens naar zo'n feestje, zorg dan dat je -naast de juiste mensen die je kunnen introduceren- ook je cocktails kent! (MvdP)

FASHIONWEEK