Adidas biedt persoonlijk schoenontwerp aan op Zalando

Adidas en Zalando bieden klanten voortaan de mogelijkheid zelf een schoen te ontwerpen met de ‘Miadidas’-tool. Door de integratie van ‘Miadidas’ op zalando.de blijven klanten in de Zalando-omgeving en hoeven niet tussen verschillende omgevingen te schakelen. De functie is vooralsnog alleen in Duitsland beschikbaar.

Zalando is de eerste webshop die de Adidas-tool integreert in hun webwinkel. De producten die beschikbaar zijn voor eigen ontwerp zijn bekende Adidas-modellen als de Superstar, de Stan Smith en de Adilette-slippers. Klanten beslissen zelf over de kleur en de gebruikte materialen. Met 3D-foto’s wordt een preview getoond, waarna de schoen binnen zes weken wordt geproduceerd en opgestuurd.

Adidas en Zalando hebben een geschiedenis wat betreft pilots, kijkend naar samenwerkingen in het verleden. Eerder was er al een gezamenlijke proef waarbij de Adidas-voorraad van fysieke winkels gekoppeld werd aan de webshop van Zalando, en ook de gezamenlijke Super Color-campagne met Pharrell Williams bleek succesvol genoeg voor een vervolg. Het huidige pilot betreft een tijdelijke en zal enkel bij onze Oosterburen beschikbaar zijn. In Nederland is de ‘Miadidas’-tool vooralsnog alleen beschikbaar via de webshop van Adidas zelf.

Beeld: Zalando

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN