• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Adidas fluitend Q4 in

Adidas fluitend Q4 in

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Adidas heeft zijn verwachting voor 2005 naar boven bijgesteld toen de resultaten over het derde kwartaal bekend werden. In het afgelopen kwartaal heeft het sportmerk de omzet met 8 pr ocent zien stijgen. Daarmee komt de omzetstijging voor de eerste negen maanden van dit jaar uit op 10 pr ocent. Over die negen maanden heeft Adidas een netto winstgroei van 33 pr ocent geboekt, van €326 miljoen in 2004 naar €434 miljoen. Deze sterke stijging dankt Adidas vooral aan de combinatie van omzetstijging enerzijds en verbeterde groothandels- en operationele marges anderzijds.

In Europa bleven de omzetcijfers stabiel. Dankzij groei in Italië en Scandinavië kon de achteruitgang in voornamelijk Frankrijk en Groot Brittannië worden gecompenseerd. Flinke goei noteert het concern vooral in Noord- en Zuid-Amerika en in Azië. Noord-Amerika liet een inkomstenstijging van 17 pr ocent zien, die vooral werd genoteerd dankzij de verkopen in de Sport Performance en Sport Heritage divisies evenals TaylorMade-adidas Golf. In Azië is de omzet over de eerste negen maanden van 2005 met 25 pr ocent gestegen. Die groei komt voornamelijk voor rekening van China waar de verkoop bijna verdubbeld is.

Adidas heeft de omzetverwachting gebaseerd op deze resultaten en de ontwikkelingen in de markt voor 2005 naar boven bijgesteld. Waar eerst een groei van 5 à 6 procent werd verwacht, rekent het bedrijf nu op een omzetstijging van 8 à 9 pr ocent over het gehele boekjaar 2005. De groeitendens in Azië en Zuid-Amerika draagt hieraan bij. Evenals de verwachtte groei in het vierde kwartaal in Europa. Dan lanceert Adidas een aantal nieuwe pr oducten rond het WK voetbal dat in 2006 plaatsvindt. Overigens wordt in deze pr ojecties nog geen rekening gehouden met de gevolgen van overname van Reebok door Adidas.

Topman Herbert Hainer zei in een verklaring: “Het jaar 2005 heeft ons op veel vlakken goeds gebracht en de verwachting is dat dit succes alleen maar zal doorzetten. Het aftellen voor de World Cup is begonnen en zij zijn op de goede weg om een top prestatie te leveren in 2006 en in de jaren daarna.”

Adidas
Hainer