• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Adidas is 's werelds duurzaamste modemerk

Adidas is 's werelds duurzaamste modemerk

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Het Duitse merk Adidas is het meest duurzame modebedrijf ter wereld. Dat is gebleken uit onderzoek van ´Corporate Knights´, een Canadees onderzoeksbureau. Het onderzoeksbureau maakt jaarlijks een overzicht van de 100 meest duurzame merken, ´The Global 100´, en Adidas neemt de vijfde plaats in op deze lijst.

Adidas heeft in het overzicht een score van 73,1 procent: een percentage dat is gebaseerd op een evaluatie van twaalf kritieke prestatie-indicatoren (KPI). Hiervoor kijkt het onderzoek bijvoorbeeld naar hoe bewust bedrijven omgaan met waterschaarste en energieverbruik.

Na Adidas was H&M met een score van 68,3 procent het hoogst genoteerde modebedrijf op de lijst. Andere modebedrijven die het tot de lijst wisten te schoppen, waren Marks & Spencer (68,1 procent, 21e plaats) en de Kering Group (63,7 procent, 43e plaats): het moederbedrijf van merken als Gucci, Balenciaga en Stella McCartney.

Adidas opende in december 2015 zijn eerste speedfactory, waar schoenen worden geproduceerd tijdens een geautomatiseerd proces. Volgens Adidas heeft dit een positief effect op het milieu, omdat hierdoor minder uitlaatgassen worden uitgestoten en ook het gebruik van lijm wordt teruggedrongen. In diezelfde maand is het Duitse merk een samenwerking aangegaan met´Parley for the Oceans´. Addias heeft als onderdeel van dit initiatief een schoenzool geproduceerd die is gemaakt van plastic uit de oceaan.


Adidas