Adidas komt met multi-sportcollectie voor verschillende weertypen

Adidas lanceert deze week Ready, een multi-sportcollectie die met behulp van innovaties is aangepast aan de diverse weertypen warmte, kou, wind en regen.

De collectie is bedoeld voor zowel professionele als alledaagse atleten, zo meldt het Duitse sportmodebedrijf in een persbericht. De items, waaronder T-shirts, leggings, broeken en truien, zijn gemaakt met “responsieve materialen en intuïtief ontwerp om atleten te helpen presteren, ongeacht het weer,” aldus Adidas.

Adidas komt met multi-sportcollectie voor verschillende weertypen

Items uit de Ready-lijn zijn voorzien van een ‘slim’ laagsysteem, waardoor sporters verschillende items kunnen combineren zonder onder te doen aan comfort en ventilatie. Concreet maakt Adidas gebruik van vier technologische systemen, namelijk HEAT.RDY, COLD.RDY, WIND.RDY en RAIN.RDY. Zo heeft HEAT.RDY als doel om atleten koel te houden tijdens warme dagen, onder andere met behulp van hybrid textiles die zweet kunnen afvoeren en lichtgewicht materiaal om flexibiliteit te garanderen. Daarentegen heeft COLD.RDY als doel om sporters warm te houden middels garens die zweet absorberen en isolerend textiel.

De HEAT.RDY technologie zal worden getest tijdens de komende Olympische Spelen, waar sporters van de Olympische teams uit Groot-Brittanië, Duitsland, Ethiopië en Hongarije de kledingstukken zullen dragen.

Adidas komt met multi-sportcollectie voor verschillende weertypen

Het HEAT.RDY gedeelte van de Ready-collectie is momenteel verkrijgbaar bij Adidas-winkels wereldwijd en via de webshop. De andere drie Ready-lijnen zullen komende zomer worden gelanceerd.

Beeld: Adidas Newsroom

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN