• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Adidas lanceert Futurecraft: een 3D-geprinte middenzool

Adidas lanceert Futurecraft: een 3D-geprinte middenzool

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Duits sportmodemerk Adidas onthulde deze week Futurecraft 3D, een 3D-geprinte middenzool die door middel van een voetscan volledig op maat wordt gemaakt voor iedere individuele hardloper. Dat meldt de Adidas Group in een persbericht.

Het nieuwe concept is onderdeel van Adidas’ ‘Futurecraft series’, een toekomstgericht initiatief waarbij open source samenwerkingen en vakmanschap centraal staan. “Futurecraft 3D is een prototype. We hebben een nieuwe combinatie van proces en materiaal gebruikt. De 3D-geprinte middenzool maakt het voor ons niet alleen mogelijk een goede hardloopschoen te maken, maar helpt ons ook om schoenen aan te passen aan de wensen van sporters,” vertelt Eric Liedtke, bestuurslid van Adidas AG, in een verklaring.

De 3D-geprinte middenzool is flexibel en ademend. Volgens Adidas kan iedereen een Futurecraft schoen laten maken die precies aansluit bij zijn of haar voetelementen, waaronder de contouren en exacte drukpunten. Het prototype is gemaakt in samenwerking met Materialise, een Belgische specialist in 3D-printen.

“Futurecraft is onze zandbak. Hiermee dagen we onszelf uit continu de grenzen van ons werk op te zoeken. We sturen materiaal- en procesinnovatie aan en brengen het bekende naar de toekomst,” vertelt Adidas’ creatief directeur Paul Gaudio over het nieuwe concept. Het bedrijf zegt de komende zes maanden meer nieuwe ontwerpinnovaties te introduceren. Welke dat precies zijn, heeft Adidas nog niet bekendgemaakt.

Adidas
futurecraft
Prototype