• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Adidas lanceert opnieuw Gazelle gymp

Adidas lanceert opnieuw Gazelle gymp

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Na het overweldigende succes van de Stan Smith en Superstar gympen, die inmiddels niet meer weg te denken zijn uit het straatbeeld, komt Adidas opnieuw met een ‘golden oldie’. De Gazelle gymp, die in de jaren negentig een kleurrijk alternatief bood voor de Stan Smith en de Superstar, komt terug.

Deze versie van de Gazelle, bekend om zijn gekleurde suede uiterlijk en de alomtegenwoordige drie leren strepen die het kenmerk van Adidas zijn, werd in 1991 gelanceerd, hoewel het oorspronkelijke model sinds 1966 bestaat. Vanaf 1 juni zal deze schoen weer verkrijgbaar zijn, en Adidas heeft hoge verwachtingen voor het model.

"De Gazelle maakt onderdeel uit van de jeugdcultuur,” zegt Nic Galway, vice-voorzitter van ontwerp voor Adidas Originals tegen WWD. “Het is een schoen die iedereen kan dragen. Het is erg democratisch. We vinden dat het erg goed past in het huidige modebeeld, in het unisex moment dat op dit moment plaats vindt in de mode.”

De Gazelle zal wereldwijd verkrijgbaar zijn via Adidas winkels en de webshop en in de Verenigde Staten via Urban Outfitters. Prijzen beginnen bij 80 dollar en in totaal worden vanaf dit najaar 53 kleuren gelanceerd, hoewel de verkrijgbaarheid daarvan per markt zal verschillen.

Foto: Adidas Facebook

Adidas