• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Adidas Sponsor WK Voetbal

Adidas Sponsor WK Voetbal

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Adidas is officieel sponsor van het WK Voetbal in 2010 en 2014. De sportgigant heeft hiertoe een overeenkomst getekend met wereldvoetbalbond FIFA. Met deze World Cup soccer events is 351 miljoen dollar (273,49 miljoen euro) gemoeid. Voor dit bedrag is het Duitse Adidas-Salomon AG tijdens de strijd om de voetbalwereldbeker de eerste in lijn op gebied van aanbieden van sportartikelen en merchandising.

De overeenkomst helpt Adidas haar positie als topvoetbalmerk te verstevigen en uit te breiden, verklaarde Herbert Hainer, CEO van het sportmerk. Hainer liet eveneens weten dat de doelen en verkoopcijfers van Adidas in 2004 zijn verwezenlijkt en dat het label er van uitgaat dat dit voor dit jaar eveneens zal gelden.

In het recente verleden heeft Adidas sponsorovereenkomsten afgesloten met de organisatie van de Olympische Spelen en voetballer David Beckham. De FIFA is tijdens de WK in 2002 nog in opspraak geweest vanwege filmbeelden waarop kinderen te zien waren die voetballen produceerden met het officiële logo van de bond. Ook Adidas is voor kinderarbeid in Pakistan op de vingers getikt, maar het label zegt alleen voetballen te maken in gecontroleerde ateliers. Het heeft medegedeeld onderzoek te doen naar uitbestedingen in ateliers van derden.

Adidas
Hainer