Het Duitse sportconcern Adidas gaat in Nederland een webshop openen. De nieuwe shop gaat olgend jaar zomer online. Adidas heeft er voor gekozen om in Nederland te beginnen omdat het "niet te groot is, maar ook niet te klein" zegt Corporate PR Manager Kirsten Keck. Volgens Frank Basters, PR Manager van Adidas Benelux heeft bij de keuze voor Nederland meegespeeld dat online shoppen zeer populair is in ons land en de hoge penetratiegraad van internet hier.

Adidas gaat zowel de Adidas Originals als de Adidas Performance collecties online aanbieden, maar het aanbod in de webshop is wel minder uitgebreid. Ook zullen producten van Reebok, het sportmerk dat Adidas in 2006 overnam, op termijn online worden aangeboden, maar via een eigen website. Basters: "Adidas en Reebok opereren gescheiden en dat zal zo blijven."

De twee merken worden wel al online verkocht. Zo hebben beiden eigen webshops in Groot Brittannië en in de Verenigde Staten. In Nederland zijn Adidas en Reebok onder meer verkrijgbaar via Wehkamp, Otto en de webshop van Aktiesport.

Herbert Heiner, CEO van de Adidas Group, heeft de komst van de Nederlandse webshop vrijdag bevestigd tijdens een persconferentie in München, maar details zoals de url of wanneer de website precies live gaat, zijn nog niet bekend. Volgens Basters is het de bedoeling dat, na een eerste testfase in Nederland, in rap tempo ook webshops in andere Europese landen zullen komen. Het bedrijf zal grotendeels zelf zorg dragen voor de exploitatie van de website en bijvoorbeeld distributie van bestelde artikelen. Voor "enkele faciliteiten" zal met externe partijen worden samengewerkt.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN