De Duitse sportkledingproducent Adidas heeft deze week aangekondigd zijn contract met TAKT, de dealer voor het gedeelte St Petersburg en de Noord-Westelijke regio van Rusland, te beeindigen. Een woordvoerder van Adidas zegt dat de relatie met TAKT is verbroken omdat betalingsvoorwaarden niet zijn nagekomen.

The St Petersburg Times meldt dat Adidas, nu het bedrijf een streep heeft gezet onder het contract, zelf de twee winkels in de stad leidt evenals de winkels die nog worden geopend in de aankomende jaren.

De algemeen directeur van TAKT, Nadezhda Nikolayeva, denkt dat de beeindiging van de overeenkomst onderdeel uitmaakt van Adidas' beleid."In Hongarije, Finland, Belorussia, Kazakhstan en Oekraine heeft Adidas zijn contracten verbroken nadat de dealers de markt daar warm gemaakt hebben voor het sportmerk," zegt ze.

Adidas bezit nu een dozijn winkels in Rusland, goed voor een omzet boven de 61 miljoen Euro. Het bedrijf zegt plannen te hebben om uit te bereiden naar zo'n 30 winkels in Rusland.
 

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN