• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Adidas verkoopt Salomon

Adidas verkoopt Salomon

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

's Werelds op een na grootste sportartikelenfabrikant, Adidas-Salomon, heeft besloten het verlieslijdende Salomon onderdeel te verkopen. De wintersporttak wordt door de Finse Amer Sports overgenomen. De overnameprijs wordt geschat op circa €485 miljoen. De overkomst zal naar verwachting eind September worden afgerond.

In 1997 kocht Adidas het in Annecy, Frankrijk gevestigde Salomon voor 8 miljard franc (ongeveer €1,25 miljard). Salomon is vooral bekend om het ski- en langlaufskimerk Salomon, de golfartikelen onder het merk TaylorMade, Bonfire snowboard kleding, Mavic fietsonderdelen en Cliché skateboards.

Na de overname in 1997 liep Salomon op tegen een trage wintersportmarkt en hoge productiekosten belemmerden de winstgroei. Afgelopen December liet Salomon weten 160 banen in Frankrijk te willen schrappen in verband met de verplaatsing van productie naar goedkopere landen als Roemenie en China.

Adidas kondigde de verkoop van Salomon aan bij de bekendmaking van de eerste kwartaalcijfers. Investeerders reageerden verheugd. Aandelen in Adidas-Salomon schoten onmiddelijk omhoog met 7.7 procent naar €129.30. Adidas-Salomon behaalde een nettoresultaat van €105 miljoen, ten opzichte van €72 miljoen het jaar daarvoor. De omzet steeg van €1,62 miljard naar €1,78 miljard. De Salomon afdeling, daarentegen, zag de verkoopcijfers met 9 procent dalen naar €112 miljoen.

Adidas
Salomon