• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Afair en Station toch onder een dak?

Afair en Station toch onder een dak?

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Afgelopen weekend ging de Antwerpse beurs Station van start. Gelieerd aan de inmiddels hard groeiende Afair vond de nieuwkomer plaats in een spoorwegloods, vandaar de naam. Met een shuttledienst tussen de beurzen werden bezoekers heen en weer gependeld. Als het aan de organisatie ligt zal dat volgend seizoen niet het geval zijn. "We overgewegen Afair en Station volgend seizoen op één locatie te houden," zegt Laurent Bocxtaele van Dragonfly Dream, de organsitor van beide beurzen. "Het is nog een work in progress , maar we hebben gemerkt dat er veel overlapping was tussen de bezoekers van Afair en Station. We willen het de bezoekers voortaan het liefst zo gemakkelijk mogelijk maken door de beurzen samen te voegen. Vooral de Belgen vinden het een last om van de ene beurs naar de andere te moeten."

Bocxtaele geeft toe dat Station ditmaal relatief veel belangstelling kreeg vanwege pure nieuwsgierigheid. 2500 modebranchegenoten bezochten de tweedaagse beurs, veelal vanuit de Afair. In zijn derde seizoen trok deze 6000 bezoekers, vergeleken met 4000 tijdens de tweede editie. De verhouding Belgen en Nederlanders was respectievelijk 60 en 40 procent. "We zijn zeer tevreden met de opkomst en de reacties op Afair. Deelnemers - inmiddels 165 met 235 merken - waren enorm enthousiast," aldus Bocxtaele.

Op Station was men terughoudender. "Het is hier vrij stil, hoewel het eerder vandaag (maandag) wel wat drukker was," zei een medewerkster van Designer Remix, "maar niets vergeleken met Afair." Voor Rita van den Bossche, agent van het Spaanse merk Armand Basi, was Station niet de geschikte beurs. Zij was door de organisatie uitgenodigd op de beurs te komen staan, maar zag achteraf in dat het hoogsegmentsmerk Armand Basi veel beter op de luxere Afair had gepast dan op de stoere, denim en urban-georiënteerde Station. Dat is ze volgend seizoen ook van plan. "We hebben geluk dat mensen uit nieuwsgierigheid nog langskomen, maar ik ben wel teleurgesteld in het advies hier te komen staan en in de locatie." Hopelijk zullen deze bezwaren met de samensmelting van de beurzen vanzelf verdwijnen.


A Fair
station