• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • AIFW: Imps & Elfs

AIFW: Imps & Elfs

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Voor het eerst werden afgelopen zaterdag op de Amsterdam International Fashion Week kinderen in het zonnetje gezet met een show van het kinderkledingmerk Imps & Elfs. De sterren van de show waren de kinderen zelf. Het kroost van een aantal Bners liep zelfs mee. De belangstelling van het publiek was dus groot. Vooral voor de vele peuters en kleuters die de schoten van hun ouders bezetten was het een spannend uitje en voor de doorgewinterde pers was het een waar genoegen het spectakel gade te slaan. De organisatie had flink uitgepakt met diverse themas's waaronder de Illusionist, de Cowgirl, de Bodybuilder en de Motorrijder (die zijn 'motor' door een 'hoepel van vuur' moest rijden - een bron van hilariteit.)

De spijkerbroek stond in deze collectie centraal. De silhouetten waren geheel van deze tijd, zowel slank als baggy, voornamelijk voorzien van donkere wassingen. Ook de witte spijkerbroek kwam veelvuldig voor. Bijzonder schattig was een volumineus donker denim jurkje dat over een hemd gedragen kan worden. De collectie werd aangevuld door stoere T-shirts met oude reclameprints. In de shirts kunnen de namen van verschillende kinderen worden ingevuld. Als het wordt doorgegeven kan steeds een ander kind zijn naam invullen. Het shirt gaat een eigen leven leiden, krijgt een eigen geschiedenis, als het ware. Vandaar het thema van de collectie: History in the making.

De makers van Imps & Elfs legden ook vooraf aan de show de nadruk op hun verantwoorde productiemethodes. Het publiek kreeg tijdens het wachten knoopjes van de organsiatie Made By opgenaaid. De achterliggende gedachte was dat men zich bewust moet worden van hoe kleding gemaakt wordt, dat er geen kinderarbeid aan te pas komt en dat het van biologisch katoen wordt gemaakt. Een kledingstuk van Imps & Elfs is vanaf de productie te volgen door een zogenaamd bijbehorende track&trace code die op het internet kan worden ingevuld. Daarmee verleent het merk transparantie over de herkomst van een kledingstuk. Ook hierin schuilt het thema van de collectie. Dit is kindervriendelijke kleding voor kinderen. En volwassenen kunnen er ook van meegenieten, dat is zaterdag wel gebleken.

AIFW
Amsterdam Fashion Week
IMPS&ELFS