• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • AIFW: Prelude

AIFW: Prelude

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het was de derde editie van de Prelude fashion salon, dinsdagavond in de Amsterdamse Koepelkerk. De Spring/Summer collecties van Corné Gabriëls, Conny Groenewegen en Mada van Gaans werden tijdens deze avond -georganiseerd door de Dutch Fashion Foundation- apart geshowd.

De avond begon met de Spring/Summer 2008 collectie 'Illusion' van Corné Gabriëls. Motto: 'What you see is not what you get.' Een collectie over de spanning tussen fantasie en realiteit. Gabriëls wil ons wijzen op de menselijke verbeelding en de bijbehorende teleurstellingen, misinterpretatie en trucjes. Modellen verschijnen op de catwalk met hoge goochelaarshoed, toverstok en de bekende zakdoek verschijnt uit de mouw. De collectie toont Gabriëls fascinatie voor dress codes en klassieke kostuums, een fascinatie die hij al eerder liet zien tijdens de eerste editie van Prelude met de collectie 'Suite Suit'. Illusion bestaat net als 'Suite Suit' uit veel zwart, wit en lichtbruine kleuren. Het strikje -geprint op t-shirt- en gilet, kwamen ook in deze collectie terug. Nieuw en opvallend ontwerp was een plastic, doorzichtig pak.

De collectie van Conny Groenewegen bestond vooral uit breisels -gebreid op een flatbed digitale breimachine. Veel grijstinten, maar ook felle kleuren als paars en groen. Eerste inspiratie voor collectie kreeg ze na het uittekenen van gemanipuleerde foto's. Het leidde tot patronen met een industrieel karakter. Groenewegen is al langer bekend om de gaten en insnijdingen in haar ontwerpen. Ook met deze collectie maakte ze van platte stoffen, driedimensionale kledingstukken.

Met de collectie van Mada van Gaans werd de avond beëindigd. De collectie is geïnspireerd op de sprookjesachtige 'Cheval noir' tekeningen van de Japanse illustrator Aya Kato. Veel gedetailleerde, art nouveau-achtige stoffen en patronen. Een collectie zoals ze zelf zegt: "vrouwelijk, jeugdig, luxueus en comfortabel". Daarnaast veel verwijzingen naar natuurlijke materialen als palmbladeren, hout en touw en dierenprints van katten, honden, konijnen en pony's. Voor Mada van Gaans geen onbekend terrein: in eerdere collecties herkenden we al haar liefde voor natuurlijke kleuren en levendige prints.

AIFW
Amsterdam Fashion Week
Conny Groenewegen
Mada van Gaans