• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • AIFW van start

AIFW van start

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het aftellen is begonnen. Vanaf deze plek zal volgende week de balans worden opgemaakt. Hoe scoort Amsterdam in de rangorde van de internationale modescene? Kan onze hoofdstad zich meten met London? Milaan misschien? Of zelfs Parijs? De eerste Amsterdam International Fashion Week gaat donderdagavond van start. Officieus met de opening van de tentoonstelling 15 jaar modefotografie in tijdschrift Elle in Foam. De officiële opening van AIFW vindt later die avond plaats met een champagnefeest in nachtclub Jimmy Woo. Met dit besloten feestje zet de organisatie van het evenement meteen de toon; de eerste modeweek in Amsterdam is vooral gericht op insiders. De vakbeurs District in de Westergasfabriek heeft mede door de samenwerking met 'Project' in New York interessante exposanten aangetrokken. A.s. vrijdag tot en met zondag zijn daar onder meer de collecties van See by Chloé, Pringle en Fake Genius te zien. Modeshows van Analik en Evisu en een aantal pers- en productlanceringen die alleen voor genodigden en journalisten toegankelijk zijn.

Het publiek wordt bij het mode-evenement betrokken met films in het Ketelhuis, exposities en feesten. Zoals dat van Puma, zaterdagavond in Supperclub, waarvoor kaarten bij de Puma Store worden verkocht. Een leuk initiatief is dat van YDU (Young Designers United), dat het modeweekend aangrijpt en zelfstandig een 'meet & greet' met ontwerpers organiseert. De winkel aan de Keizersgracht verkoopt de collecties van 16 jonge modeontwerpers waaronder Xuan-Thu Nguyen, Sonja Ayal, Kinki Dream Wear en AMM Couture. Zondag en maandag is er de Modefabriek. Hoewel niet aan AIFW gelieerd zal deze vakbeurs ongetwijfeld van de aandacht voor Amsterdam als modestad kunnen meegenieten. De 17e editie van de beurs in de RAI heeft alvast een recordaantal exposanten gecontracteerd.

Maar liefst 193 stands, zo meldt de organisatie, en onder hen zijn veel nieuwe merken zoals Victoria's Secret, Teenage Millionaire en Vanilia. Wie de films Prêt-à-porter of The Cook, The Thief, His Wife & Her Lover in het Ketelhuis heeft gemist kan hiervoor nogmaals bij de Modefabriek terecht. Ook hier worden deze namelijk getoond. Alleen G-star doet deze editie een show, maar wel drie keer per dag in een enorme tent met een capaciteit van 350 man. In Berlijn moest het jeansmerk onlangs extra shows inlassen vanwege de grote belangstelling; benieuwd hoe dat in Amsterdam zal gaan.

AIFW
Amsterdam Fashion Week
District