• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • AIFW van start

AIFW van start

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

"Vooraf werd gezegd 'doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg' - gelukkig hebben de mensen die dat zeiden geen gelijk gekregen." De woorden zijn van Steve te Pas, en hij sprak ze gisteravond bij de aanvang van de tweede Amsterdam International Fashion Week.

Een spetterende avond welke geopend werd met een show van modestudenten van het Fashion Institute Arnhem, die deze week hebben vernomen dat zij zijn afgestudeerd. Het officiële openen werd gedaan door de wethouder voor Economische Zaken van de hoofdstad, Frits Huffnagel. De gemeente Amsterdam steunt de modeweek omdat hiermee de kernwaarden van de stad (creativiteit, innovatie en handelsgeest) worden uitgedragen en omdat "het aansluit bij de traditie van vrij denken en nieuwheid," aldus de wethouder. Het was donderdagavond stampvol in de enorme tent op het terrein van de Westergasfabriek.

Op de drukbezochte openingssoiree lieten ook bekenden uit de branche hun gezicht zien. Zo gaven onder meer Viktor&Rolf, Alexander van Slobbe, Fiona Hering en Milou van Rossem acte de présence, waarmee aan de Amsterdamse modeweek de toch zo belangrijke erkenning wordt verleend. "Wij willen geen Milaan of Parijs zijn," zei organisator Te Pas. "Amsterdam heeft met de aandacht voor het 'new luxery' segment een leemte gevuld en wil daarmee een alternatief bieden op de bestaande modeweken. Deze week biedt meer dan alleen Nederlandse mode en meer dan alleen couture. Het is wie wij zijn en wat wij dragen." De Amsterdam International Fashion Week duurt nog tot 30 januari. De deuren van de 'new luxery' vakbeurs District zijn dagelijks geopend van 10h - 18h.

AIFW
Amsterdam Fashion Week
District