• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Alexander Wang breidt uit met meubellijn

Alexander Wang breidt uit met meubellijn

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De in New York-gevestigde modeontwerper Alexander Wang heeft voor het Italiaanse designbedrijf Poltrona Frau een capsule meubelcollectie ontworpen. De lijn bestaat uit twee zitzak-vormige fauteuils en een bar, en is in Wang's winkel in New York te bewonderen.

Voor Wang, die naast zijn eigen merk ook creatief directeur is van Balenciaga, is de belangstelling voor interieurontwerp vanzelf gegroeid. "De afgelopen tien jaar ben ik steeds meer geïnteresseerd geraakt in meubels. Toen ik in de mode begon had ik altijd een bepaalde omgeving in gedachte, maar vormgeven aan die gedachte was volslagen nieuw voor me," zei hij in een interview met de Wall Street Journal.

Het was pas toen hij aan de slag ging met het interieur van zijn winkel in New York dat hij zich serieus ging bezighouden met het ontwerpen van meubels. Het resultaat, in samenwerking met interieurontwerper Ryan Korban, is deze capsulecollectie, die vanaf februari verkrijgbaar is.

De designer werd afgelopen jaar ook gevraagd als gastontwerper voor een H&M-collectie. De gelimiteerde collectie was binnen een mum van tijd in meerdere winkels uitverkocht.

ALEXANDER WANG