• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Alexander Wang en Diane von Furstenberg meest invloedrijke modeontwerpers

Alexander Wang en Diane von Furstenberg meest invloedrijke modeontwerpers

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Time Magazine heeft zijn jaarlijkse lijst met 100 meest invloedrijke mensen bekend gemaakt. Ook modeontwerpers Alexander Wang en Diane von Furstenberg hebben een plekje op de lijst. Het magazine met de top 100 komt pas vrijdag in de kiosken, maar vandaag werden de namen al bekend gemaakt op de website van Time Magazine.

De winnaars worden gekozen in verschillende categorieën, zoals leiders en revolutionairen, bouwers en titanen, kunstenaars en entertainers, wetenschappers, denkers, helden en iconen. De gekozen personen worden door ‘een collega uit het vak’ geïntroduceerd. Zo omschreef model Karlie Kloss ontwerper Alexander Wang als ‘ een volledig originele mash-up van jeugdige energie, straatcultuur en high fashion’ in haar essay. Actrice Jessica Alba roemde Diane von Furstenberg in haar introductie met de woorden: “Mode wordt gezien als een hulpmiddel voor fantasie, maar Diane von Furstenberg gebruikt het zo dat we kunnen zien hoe we onze werkelijkheid kunnen transformeren."

Een van de meest opvallende namen op de lijst was rapper, ontwerper en entrepreneur Kanye West, die onlangs de ‘Yeezy Seizoen 1’-collectie lanceerde in samenwerking met Adidas tijdens de New York Fashion Week in februari.

ALEXANDER WANG
Diane Von Furstenberg
Time Magazine