• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • ALPACAS DEL PERÚ

Mode

ALPACAS DEL PERÚ

INGEZONDEN MEDEDELING
Door Sponsor

5 mrt. 2018

Alpaca del Perú: de groeiende aanwezigheid van Peruaanse alpaca in de internationale mode-industrie

De alpaca, een kameelachtige die inheems is in het Peruaanse hoogland, die 100% ecologisch wordt gefokt en waarvan de vezel van grote waarde is voor de mode-industrie, wordt voor 80% in Peru geproduceerd.

De verscheidenheid aan kleuren, lichtheid, veelzijdigheid en geschiktheid voor alle seizoenen maken de alpacawol beter dan andere natuurlijke vezels. Zijn antimicrobiële en hypoallergene vezel bevat geen olie of lanoline, waardoor de vezel ontzettend sterk en huidvriendelijk is.

De vezel wordt dan ook al sinds lange tijd als exotisch, natuurlijk en luxueus gezien. Onze lijn met producten zoals Apparel, Home Textile en Decoration zijn bedoeld voor een selectieve en gespecialiseerde markt, zoals onder andere de Verenigde Staten, Duitsland, Australië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Tegenwoordig hebben wereldwijde topmerken alpaca in hun assortiment en collecties en schittert deze eindelijk op hun catwalks.

Als onderdeel van hun positioneringsstrategie zullen Peruaanse alpacakledingstukken getoond worden op Perú Moda en Perú Moda Deco 2018 B2B Business Meetings and Commercial Exhibition. Dit internationale evenement verzamelt het beste aanbod uit de mode-industrie en de mooiste materialen, waar Pima Cotton ook tussen prijkt.

Het evenement zal tussen 25 april en 27 april gehouden worden in Lima’s Convention Center (LCC) in Lima, Peru.