• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Amazon patenteert virtuele ‘passpiegel’

Amazon patenteert virtuele ‘passpiegel’

Door Arjan Ranjbar

8 jan. 2018

Mode

Amazon.com heeft in Amerika patent verkregen op een spiegel die virtueel kleding op het lichaam projecteert. De techniek, die Amazon ‘Blended Reality’ noemt, is een uitbreiding van de reeds gepresenteerde Echo Look-camera. Techsite Geekwire weet te melden dat het patent, dat in 2015 werd aangevraagd, op 2 januari jongstleden is toegekend.

Waar de Echo Look-camera gebruik maakt van foto’s die over elkaar heen worden gelegd, is de nieuwe techniek van Amazon alweer een stap verder. De Blended Reality-camera maakt gebruik van een systeem van camera’s, projectoren, licht en spiegels om zo laagjes pixels over het spiegelbeeld heen te projecteren.

Amazon kocht een jaar geleden het bedrijf Body Labs op, dat een enorme database van menselijke vormen in 3D in bezit heeft. Deze techniek zal gecombineerd worden met de slimme spiegel, die hierdoor menselijke vormen en posturen herkent. Amazon projecteert er vervolgens met een vorm van Augmented Reality kleding uit het eigen aanbod op. Zo kan er in een hoek van 360 graden kleding gepast en bekeken worden, terwijl die meebeweegt met het object.

Daarnaast kan ook de omgeving in de achtergrond naar wens aangepast worden. Een ingebouwde camera legt het beeld dat zich op dat moment voor de spiegel bevindt vast, en projecteert deze in de gewenste achtergrond als onderdeel van het beeld. Zo kan er dus een bikini op het strand gepast worden, of een smoking in een concertzaal.

Of Amazon het patent verder gaat uitwerken en uiteindelijk een product op de markt brengt is nog even afwachten. De in Seattle gevestigde ecommerce-gigant doet geen verdere uitspraken over het patent totdat er een fysiek ontwerp ligt, aldus Geekwire.

Beeld: Amazon Illustration via USPTO