• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • American Eagle gebruikt gerecycled koffie residu in jeans

American Eagle gebruikt gerecycled koffie residu in jeans

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

American Eagle Outfitters heeft voor de nieuwste collectie spijkerbroeken een wel heel bijzonder ingrediënt gebruikt: gereycled koffiedik.

Elke broek uit een van de twee nieuwe lijnen die het Amerikaanse merk deze maand heeft gelanceerd, Denim X Café voor vrouwen en Denim Flex Café voor mannen, bevatten 2,25 gram koffiedik. Volgens Business Insider heeft het verwerken van koffie in de vezels van kleding twee grote voordelen. Ten eerste zouden de nieuwe broeken de drager beschermen tegen UV-straling, en daarnaast heeft koffiedik een neutraliserende werking op geuren. Het voordeel van deze ontgeurende werking is dat de broeken niet na elke draagbeurt in de wasmachine moeten, wat minder schadelijk is voor het milieu. Voor American Eagle neemt duurzaamheid een centrale rol in binnen het bedrijf. In april van dit jaar kondigde het bedrijf bijvoorbeeld een samenwerking aan met Make It Right, waarbij jeans die door klanten waren ingeleverd werden gerecycled en gebruikt bij de productie van isolatiemateriaal voor huizen.

Tot slot hoeven consumenten die de broek kopen overigens niet bang te zijn dat hun broek naar koffie ruikt, want het bedrijf heeft het residu ontdaan van geurende verbindingen tijdens het productieproces.

De jeanscollecties waarvoor American Eagle koffie heeft gebruikt, zijn verkrijgbaar in de winkel en via de webshop. De vrouwenlijn bevat zes modellen, die in prijs variëren van ongeveer 40 euro tot 54 euro, en voor mannen biedt het merk vier broeken aan die ongeveer 49 euro kosten.

American Eagle Outfitters