• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Amsterdam Denim Days 2016: Publieksprogramma

Amsterdam Denim Days 2016: Publieksprogramma

PARTNER CONTENT
Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Van 11 t/m 17 april vindt voor het derde jaar Amsterdam Denim Days plaats en verwelkomt de hoofdstad de internationale denim community. Denim Days trekt duizenden denim-liefhebbers van over de hele wereld: van merken en makers tot liefhebbers en jeansjunkies, verenigd door hun liefde voor indigo. Het is een jaarlijks terugkerend festijn waar jeans addicts verschillende evenementen in de stad kunnen bijwonen. Om hun passie te delen en te praten over innovatie, onderwijs, duurzaamheid, en alles wat maar te maken heeft met indigo.

MAIN EVENT BLUEPRINT

Dit tweedaagse denim festival zal op vrijdag 15 en zaterdag 16 april worden gehouden op het Westergasterrein (Zuiveringshal, Machinegebouw en buitenlocaties). See, Do & Enjoy denim in al zijn facetten!

Tickets kosten €10 excl. reserveringskosten in de voorverkoop (€12,50 bij de ingang) en kunnen worden besteld via www.amsterdamdenimdays.com

LABELS & MORE - ZUIVERINGSHAL

Het Amsterdamse premium denimlabel Denham the Jeanmaker organiseert tijdens Denim Days op zaterdag 16 april een speciale tentoonstelling en geeft een live indigo-artdemonstratie. Denham en Candiani nodigen je uit in hun atelier, waar Denhams SS16-gastkunstenaar Juan Manuel Gomez en Laura Montoya samen te zien zijn bij het maken van een kunstwerk bestaande uit acht Denham x Candiani gouden denim-klinknagels.

Scotch & Soda Amsterdams Blauw presenteert dit jaar zijn 'Blauw on Wheels'-truck. In deze schitterende rondreizende installatie dring je door tot het hart van denim en verken je de indigo-obsessie van het merk.

Heb je je denim outfit altijd al willen opleuken met de coolste badges? Bezoek dan onze vrienden van Kings of Indigo, kies zelf je patches en pimp je denim kleding!

Riders on the Storm: Lee® 101 brengt een eerbetoon aan het iconische Lee Rider-jack met vier perfecte, met de hand gestikte limited editions. Het iconische merk laat tijdens het evenement ter plekke zien hoe de jacks worden gestikt en zal de limited editions showen, compleet met verhalen over de Lee Rider.

De heren van de Vintage Showroom Ltd uit Londen presenteren hun schitterende collectie van vintage kledingstukken en accessoires, die alsmaar groter wordt. De Vintage Showroom is in het Verenigd Koninkrijk een van de meest gerenommeerde aanbieders van vintage herenkleding en is gespecialiseerd in vintage militaire, denim en sportkleding, klassiek Engels maatwerk en countrywear.

Studenten van de Jean School presenteren het allernieuwste maatwerkdenim en bieden drie klassieke denim artikelen te koop aan die je naar eigen smaak kunt laten aanpassen. Hoe cool is dat?

The Woolmark Company geeft een moderne twist aan traditioneel maatwerk en bundelt zijn krachten met de Nederlandse pakkenproducent The Makers en de Italiaanse topwever Berto voor een serie eigentijdse wollen denim pakken. De collectie wordt uitgebracht onder de naam 3x8, een verwijzing naar de 24 uren van een dag, en belicht drie momenten waarop deze pakken kunnen worden gedragen. De pakken kunnen op maat worden besteld tijdens het evenement, in de conceptstore van The Woolmark Company.

Jonathan Christopher, de Nederlandse International Woolmark Prize-finalist voor herenkleding, zal zijn capsulecollectie tonen tijdens de Amsterdam Denim Days. Samen met ITV Denim ontwikkelde Jonathan Christopher een wollen denim die in de wasmachine kan en eruitziet als natuurlijk denim, met een zachte merinowollen binnenkant.

De Dynamic stretchjeans van het befaamde denimlabel Hilfiger Denim zijn perfect geschikt om te bewegen, rennen, springen en stretchen. Samen met het gerenommeerde Calvin Klein Jeans zal het merk tijdens het evenement zijn collectie ‘White Series Limited Edition’ presenteren.

De bekende Amerikaanse leverancier Cone Denim, het Chinese Advance Denim, het Turkse Mill Bossa en het Italiaanse Tonello, beroemd om zijn verfijnde afwerking, zijn ook van de partij.

Wordt het je al blauw voor de ogen? In het Indigo lab worden verschillende kleurtechnieken voor indigo getoond. Bewonder met eigen ogen de technieken van Textiel Fabrique en Heartwear. Het team van Blue de Cocagne demonstreert zijn indigo-kleurprocessen en vertelt je alles over hun innovatieve ambachtelijke technieken.

BUITENTERREIN - BLUE LIGHT DISTRICT

Buiten de Zuiveringshal vind je een aantal containers waar je kunt genieten van akoestische muziek, mee kunt spelen met de Ton Ton Club, en Amsterdamse sign painters aan het werk kunt zien bij het verfraaien van containerinterieurs. Geniet van een lekker biertje van de Amsterdamse brouwerij Troost en ga ook vooral langs bij de Amerikaanse Food Truck van Smokey Goodness, mede mogelijk gemaakt door Rösle. Zin in wat rodeo-actie? De mechanische stier staat voor je klaar.

BIGGER & BETTER DENIM MARKET - MACHINEGEBOUW

In het machinegebouw vind je wederom dit jaar de Denim Market, groter dan ooit, waar je vintage en nieuwe denim-artikelen, coole gadgets en accessoires kunt kopen en je kunt uitleven op de nieuwste ontwerpen van Black Rabbit, Deadstock Resurrection, Piero Turk, Indigo People, Giova Brusa, Butcher of Blue en nog veel merken.

Nog meer shopgelegenheid is er in de HTNK Curated Denim Store, waar je een groot aantal grensverleggende en veelbelovende trendy merken kunt vinden.

Hacked van Van Slobbe Van Benthum slaat de handen ineen met Kings of Indigo. Ze creëren een live maatwerkproject rond het thema hergebruik van bestaande kleding met het oog op duurzaamheid. Hacked zal tijdens de show kleding uit de collectie van K.O.I live opnieuw vormgeven, verven en borduren. Deze unieke stukken worden gelanceerd en ter plekke verkocht.

De pop-upwinkel van The American Book Center verkoopt lifestyleboeken over denim. Exclusief beeldmateriaal van het nog niet verschenen boek Blue Blooded, Denim & Denim Culture zal worden getoond bij de ABC store.

En je kunt nog veel meer verwachten…

PRESENTATIES IN HET KETELHUIS

Op vrijdag en zaterdag is een aantal inspirerende presentaties gepland in het Ketelhuis. Kom langs, laat je inspireren en luister naar het verhaal achter denim van specialisten uit de branche als:

James Veenhoff, mede-oprichter van Denim City en Jean School, die zal praten over Post Consumer Recycling and Red Light Denim.

Amy Leverton, denim-consultant en auteur van Denim Dudes, zal haar meest inspirerende Denim Dudes en Dudettes presenteren, plus Denim Shorts, een nieuwe videoserie.

Liam Maher, hoofdontwerper bij Denham, zal spreken over de film als inspiratiebron voor ontwerpers.

CITY CENTER PROGRAM – DOWNTOWN AMSTERDAM

Een hele week lang ziet Amsterdam blauw! Volg op de fiets of te voet de indigoroute om de plekken en winkels van deze unieke stad te ontdekken. Bezoek de Negen Straatjes en de Kalverstraat en kom uit bij winkels als Tenue de Nîmes, Denham the Jeanmaker en Lee Jeans (waar je een Limited editon Lee X ADD-shirt krijgt als je een jeans koopt, inclusief bag-in-box).

Andere winkels die meedoen zijn G-Star RAW, Chasin, Score, Scotch & Soda Amsterdams Blauw, Urban Outfitters en The American Book Center. Je kunt ook een kijkje nemen in Denim City in De Hallen (dat exclusief tijdens Denim Days open is voor het publiek).

De plattegrond van de blauwe route in Amsterdam zal binnenkort op onze website staan. Hier vind je ook alle deelnemende winkels en verschillende hotspots in en rond Amsterdam. Blijf via onze website op de hoogte van alle details over het programma. Meer informatie volgt begin april!

AMSTERDAM DENIM DAYS
Denim
Partner Content