• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Amsterdam Fashion Week gaat samenwerken met Disney

Amsterdam Fashion Week gaat samenwerken met Disney

Door May-Anne Oltmans

22 dec. 2016

Mode

Amsterdam Fashion Week heeft de handen ineengeslagen met The Walt Disney Company. Naar aanleiding van de nieuwe Disney film ‘Beauty & the Beast’ die komende lente debuteert in de Nederlandse bioscoop, zijn zes mode-ontwerpers gekozen die een ontwerp zullen maken dat is gebaseerd op het sprookje.

De ontwerpers die hiervoor zijn gekozen, zijn Boaz van Doornik, Elke van Zuijlen, Liesbeth Sterkenburg, Zyanya Keizer, Marlou Breuls en Jazz Chris.Tijdens de aankomende editie van de Amsterdamse modeweek zullen zij een eigen ontwerp presenteren, waar ze later ook een toelichting op zullen geven.

”Ik heb talenten geselecteerd die voor mij de kwaliteit van de Nederlandse mode-opleidingen vertegenwoordigen en een belofte vormen voor de mode-industrie van morgen,” lichtte Iris Ruisch, creatief directeur van Amsterdam Fashion Week, toe. “Daarnaast was het cruciaal voor mij dat deze designers gevoel hebben bij Disney en dit specifieke verhaal kunnen vertalen naar een actueel modebeeld zonder er theater van te maken.”

Ook Jochen Wyns, manager bij Retail Softlines Benelux, is verheugd over de samenwerking: “Het is een grote eer om met deze talentvolle ontwerpers te mogen samenwerken en hun creativiteit te stimuleren tijdens Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam. De unieke fashion statements die hieruit ontstaan, passen perfect bij de heritage van ‘Beauty & the Beast’.

Het resultaat van de samenwerking zal op 27 januari worden gepresenteerd in de WesterUnie in Amsterdam. Daarnaast vindt tevens de FashionTalk plaats waarin de ontwerpers hun werk zullen toelichten. Na de presentatie is het mogelijk om alle creaties te bekijken op de website van Amsterdam Fashion Week.

Beeld: BeautyBeastNL Facebook