An Ode to Ethical Fashion |10 th anniversary Clean & Unique

Clean & Unique present “Een ode aan ethische mode", een event welke een weerspiegeling van 10 jaar duurzame mode in Nederland en daarbuiten geeft. Sprekers met verschillende creatieve achtergronden verzamelen zich in Pakhuis de Zwijger tijdens een avondvullend programma en presenteren daar praktijk voorbeelden, bredere visies en conceptuele benaderingen in paneldiscussies opgebouwd rond een aantal thema's.

Clean & Unique is in 2007 gestart als een platform voor kleine mode labels en ontwerpers met een gemeenschappelijke interesse in eerlijke en groene business. Tegenwoordig is het een onafhankelijk adviesbureau voor ethische handel en duurzame aanvoerketens in de fashion, textiel en werkkleding sector. Vanavond, 17 maart 2017 volgen we het verhaal van Clean & Unique door middel van vier paneldiscussies door visionairs, ondernemers en futuristen die reflecteren op de mode-landschap.

Visionaries - World of change

Entrepreneurs - De merken en platforms

The Confusion - Na Rana Plaza: Klimaatverandering en sociale gevolgen

A Meltingpot - Nieuwe tijden

Onder hen bekende en onbekende namen van ontwerpers, journalisten, ondernemers en denkers die al jaren vorm geven aan duurzame mode. Organisaties als Schone Kleren Campagne, Fair Wear Foundation, Fashion Revolution, Cirkel Economie, maar ook de eerste Green Fashion Award winner designer Elsien Gringhuis, Rianne de Witte en andere merken als Bert van Son, CEO Mudjeans bekend van “Lease a Jeans” Dus pak je stoel en luister mee tijdens het event in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Host
Milouska Meulens studeerde aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Ze werkte voor het televisieprogramma Zembla en gepresenteerd van 2000 tot juli 2015 het nieuws op de Nederlandse televisie. In 2006 was Milouska "De Mol" in het tv-programma "Wie is de Mol? Vanaf september 2015 presenteert ze "Vroege Vogels",een natuur programma op NPO Radio 1. Daarnaast perssenteerd Milouska "Groen Licht"; bij de NPO- televisie, een journalistiek verslag programma op groen feiten en fabels.

Plaats: Pakhuis de Zwijger
Datum: 17 maart 2017
Adres: Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam
Deuren open: 19:30 uur
Tijd: 20: 00-22: 12:00

Taal: Engelstalig

Boek uw je stoel: https://dezwijger.nl/programma/an-ode- to-ethical-fashion

Over Clean & Unique Tien jaar geleden organiseerden Roosmarie Ruigrok, Niels Oskam en Marian van Weert de eerste 'Green New Black | Clean & Unique event'. Het doel van het evenement was het opzetten van een stichting die kleine merken en starters in de mode verder hielpen om meer over duurzaamheid te leren. Na die dag is er veel gebeurd in de mode. De stichting is in 2008 opgericht als het eerste platform voor ontwerpers en kleine bedrijven in de textiel- en mode en was lid van Fair Wear Foundation. In 2012, vier jaar later, nam Fair Wear Foundation de stichting over en noemde het Young Designer Platform. Roosmarie zette Clean & Unique door als een onafhankelijk adviesbureau met een focus op ethische handel, duurzame en circulaire textiel supply chains.

Illustratie: Tessa de Graaf illustreerde speciaal voor Clean & Unique de bijzondere uitnodiging.

Media: Chanel Trapman eigenaar van Mumster wordt gesteld door Clean & Unique aan de media te maken voor deze avond.

Sponsoren: Dit evenement wordt gesponsord door Pakhuis de Zwijger en de Europese Kleding Apparel Project.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN