• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Ancient Greek Sandals lanceert tassencollectie

Ancient Greek Sandals lanceert tassencollectie

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Ancient Greek Sandals gaat in februari zijn eerste tassencollectie lanceren, zo meldt Women’s Wear Daily.

Het merk, dat furore maakt met zijn eenvoudige leren sandalen, is het geesteskind van Christina Martini. De schoenenontwerpster werd in Griekenland geboren en is gevestigd op Corfu. Haar sandalenontwerpen worden verkocht in luxe warenhuizen als Harvey Nichols in Londen en Le Bon Marché in Parijs, en zijn ook verkrijgbaar via luxe webshops als Net-a-Porter en MyTheresa.

Het idee voor een capsule tassencollectie ontstond nadat Martini samen had gewerkt met vrouwelijke wevers op Kreta aan een stof voor de installatie van haar eerste pop-up in Le Bon Marché vorig jaar. Met die stof wilde zij tassen maken volgens ‘de traditionele technieken die al eeuwen bestaan’. “Net als we voor de sandalen doen, het is in principe hetzelfde concept,” aldus Martini in een interview met WWD. Volgens Martini genoot deze eeuwenoude techniek een wedergeboorte als gevolg van de Griekse financiële crisis.

De lijn bestaat uit zes stijlen, waaronder een clutch, een cross-body, een rugzak en een schoudertas. Iedere stijl bevat speciale afwerkingen, zoals hand geweven hengsels, klassieke gespen of bedels. De prijzen variëren van 155 pond (172 euro) voor een clutch tot 355 pond (395 euro) voor een grote schoudertas en zullen via de site van het merk worden verkocht.

Martini is van plan de tassencollectie uit te breiden en zei ook heel graag haar eerste winkel te willen openen.

ancient greek sandals