• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Anti-bont activisten organiseren modeshow

Anti-bont activisten organiseren modeshow

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Anti-bont activisten hebben hun taarten en spandoeken aan de wilgen gehangen en zelf een modeshow georganiseerd in New York. De activisten showden kleding, gemaakt van alternatieve en diervriendelijke materialen - verkregen uit oude autobanden en latex. Het design team van Gaelyn en Cianfarani creëerden kleding, met gothische invloeden en invloeden van de straat. Saillant detail: de show werd gesponsord door PETA, een groep die bekend staat vanwege het verstoren van modeshows en mondiaal anti-bont campagnes voert.

De collectie bestond onder andere uit met kant bezette topjes, gemaakt van reepjes gerecyclede binnenbanden, ultrakorte rokjes van rubber met zwart kant en biker-style jasjes gemaakt van latex. Daarnaast waren er heuse avondjurken te zien. Glanzende, latex jurken in paars en koperrood. De jurken sloten erg nauw aan en lieten niets aan de verbeelding over. Tja, wat kun je verwachten van latex?

Ook het schoeisel was diervriendelijk en dus leer-vrij: hooggehakte laarsjes, sandalen en enkellaarsjes. Vice- president van PETA, Dan Mathews zei: "You can create looks that kill without killing animals." En dat bleek tijdens de modeshow....erg sexy en gewaagd!

Bont