• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Antoine Peters maakt kindercollectie voor Kidscase

Antoine Peters maakt kindercollectie voor Kidscase

Door Anne Buis

bezig met laden...

Mode

Ontwerper Antoine Peters heeft een capsule collectie gemaakt voor kinderlabel Kidscase. De kindercollectie is speciaal ontworpen voor baby’s en kinderen van 3 maanden tot 10 jaar.

Het is niet geheel toevallig dat de ontwerper een kinderlijn ontwerpt: hij werd zelf ook recentelijk vader. Hij werd geïnspireerd door de komst van zijn zoontje Alf en kinderen in het algemeen, en dan ‘de nieuwsgierige aard en de ontwapenende, aanstekelijke lach van kinderen’ in het bijzonder. Antoine Peters: “Kinderen hebben een niet-te-stoppen ontdekkingsdrang en levenslust. Ik vind het belangrijk ze daarin serieus te nemen. Dus heb ik kleding ontworpen die optimisme uitstraalt en die ik het liefst zelf zou willen aantrekken.”

De capsule collectie bevat 8 items voor jongens en ‘meisjes die roze en franje niet zo zien zitten’. De ontwerpen zijn ontworpen in felle kleuren en voorzien van het handschrift van Peter: de grote smiley, vaak in een grote print of een herhalend patroon. De collectie bestaat onder meer uit T-shirts met graphics, een gebreide trui, sweatpants, jumpsuits met all-over print. Ook zijn er accessoires zoals een gebreide must aan de capsule collectie toegevoegd.

“Ik voeg graag een bepaalde gelaagdheid toe aan mijn ontwerpen. Ik speel met dimensies en creëer optische illusies. Als je opvallende aspecten als kleur en prints wegdenkt, dan zie je bijvoorbeeld hoe een neklijn subtiel doorloopt in de lengte van een mouw. Dat gebruik van materiaal, gevoel voor vorm en die verfijning passen wonderwel bij de aanpak van Kidscase,” aldus Antoine Peters.

Ontwerper Antoine Peters werkte eerder samen met merken en bedrijven als Eastpak, Moooi van Marcel Wanders, United Nude, Gsus Industries en Viktor en Rolf.

Kidscase is in 2000 opgericht door ontwerper Jacqueline van Nieuwkerk en marketeer Merel Verbrugge. Jacqueline en Merel wilden een collectie op de markt brengen 'die past bij de levensstijl van individualistische, moderne ouders en hun kinderen'. De eerste collectie was met haar minimalistische ontwerpen en duurzame insteek meteen een succes. Nu is de collectie te vinden in toonaangevende warenhuizen en innovatieve kinderkledingwinkels en conceptstores over de hele wereld; van Tokyo tot New York en van Londen tot Amsterdam.

De collectie is vanaf augustus 2016 wereldwijd te koop in winkels, webwinkels en via Kidscase.

Beeld: Elza Jo, Teska Overbeek

ANTOINE PETERS
kidscase
Scroll down to read more