De Franse ontwerper Antonin Tron, oprichter en creatief directeur van het Franse modehuis Atlein, heeft de Andam Award (Association Nationale pour le Développement des Arts de la Mode) in de wacht gesleept. De prijs, een geldbedrag van 250.000 euro, tweejarig mentorschap van LVMH-topman Pierre-Yves Roussel en de mogelijkheid om Swarovski-stenen in zijn eerstvolgende collectie op te nemen, werd op 29 juni uitgereikt op het Franse ministerie van cultuur.

De dertigjarige ontwerper studeerde af aan de Koninklijke Academie van Antwerpen en deed werkervaring op bij luxe modehuizen Louis Vuitton, Givenchy en Balenciaga. In 2016 richtte hij zijn modehuis Atlein op. Dat jaar won hij voor zijn eerste collectie ook al een Andam-prijs. De Parijzenaar staat bekend om zijn jerseyjurken en moderne garderobe die is toegespitst op bewegingsvrijheid.

Antonin Tron neemt het stokje over van de Belgische modeontwerper Glenn Martens (Y / Project). De Andam award voor creatiefste label ging naar Lodovic de Saint Sernin. Stéphanie d'Heygère nam de accessoire-prijs in handen en de innovatieprijs ging naar het Britse bedrijf Colorifix, gespecialiseerd in eco-verantwoordelijke verfprocessen.

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op FashionUnited.fr. Vertaling en bewerking door Marjolein Stormezand.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN