• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Apax heeft Adidas in het vizier

Apax heeft Adidas in het vizier

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Investeringsgroep Apax Partners is van plan een groot aandeel in de Duitse sportgigant Adidas te nemen, zo meldt de Financial Times. Een dergelijke acquisitie zou zelfs tot een bod op het hele bedrijf kunnen leiden. Het nieuws volgt op het bericht dat PPR een aandeel van 27 procent in Puma neemt, wat ook kan leiden tot een volwaardig bod.

Apax bereidt volgens de berichten een bod voor van 25 procent van Adidas, ter waarde van €50 per aandeel. Adidas heeft een marktwaarde van ruim €9 miljard. Onlangs was Adidas het onderwerp van overnamegeruchten toen bleek dat een onbekende bron een aandeel van ruim 3 procent in het bedrijf had genomen. Toen bekend werd dat de mysterieuze partij niemand minder was dan de Britse miljardair ondernemer Mike Ashley, die de aandelen onder eigen naam kocht en niet onder die van zijn bedrijf Sports Direct, werden de gemoederen gesust. Experts geloven niet dat hij een bod zal doen op Adidas, vooral omdat de marktwaarde van het bedrijf zo hoog is. Toch blijken meerdere partijen geïnteresseerd in de Duitse firma. Andere investeringsgroepen zouden ook een oogje hebben op Adidas, hoewel een succesvol bod van Apax de competitie zou beperken. Volgens de FT is Adidas aantrekkelijk als overnamekandidaat omdat het nog zeer kwestsbaar is sinds zijn overname van Reebok twee jaar geleden. De integratie van de bedrijven zou moeizaam verlopen. Ook denken experts dat er weinig tegenspraak zou zijn in het geval van een overname door Apax, omdat de meeste Adidas-werknemers buiten Duitsland werken. Hoewel Adidas en Apax geen commentaar wilden geven, zegt een bron dat Apax een aandeel in de Duitse groep wil opbouwen.

Apax is al langer actief in de retailsector. Vorig jaar nam het de Amerikaanse modegroep Tommy Hilfiger over voor $1,6 miljard.

Adidas
Apax
Ashley
PPR
Puma