• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • App Chic Sketch schetst outfit-foto's

App Chic Sketch schetst outfit-foto's

Door Karlijn Stalenhoef

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Een extra filter of een ander vormpje om je foto heen is niks bijzonders meer. Maar wat nou als er echte mensen schuil gaan achter de bewerkingsapp?

Tekenares Emily Brickel maakt al veel schetsen voor onder andere New York Magazine en People, maar zij bedacht ook de app die ervoor zorgt dat je foto's nog meer instagramable worden. De app Chic Sketch, voor iOS en Android, heeft real-life illustrators in dienst die alleen in opdracht een schets maken van jou en je outfit.

Nadat de app gratis is gedownload op de telefoon, kan er een top-tot-teen-foto worden geupload en deze wordt dan doorgestuurd naar een mode-illustrator. 10 dollar en misschien een minuut, uur of zelfs een dag later, krijg je een melding dat de schets klaar is. Mocht je haast hebben en sneller geholpen willen worden - je wordt tenslotte door iemand 'echt' getekend - kun je 5 dollar bijleggen.

Vooralsnog krijg je alleen een digitale kopie, maar Chic Sketch wil in de toekomst nog een stapje verder gaan door de schets ook op andere items te printen, zoals schriftjes en agenda's.

APP
chic sketch