Arab Fashion Council organiseert eerste Fashion Week in Saudi-Arabië

De Arab Fashion Council (AFC) en haar Britse equivalent, de British Fashion Council (BFC), slaan de handen ineen voor een meerjarige samenwerking. Met het partnerschap wordt gepoogd de groeiende Arabische mode-industrie van een impuls te voorzien. Ook opent de associatie deuren in de regio voor Britse modebedrijven, zo laten beide organisaties weten in een gezamenlijk statement naar de pers.

Onderdeel van de samenwerking is onder andere het organiseren van een Arab Fashion Week in de Saudische hoofdstad Riyad. Het evenement vindt plaats van 26 tot en met 31 maart en wordt de eerste modeweek uit de geschiedenis van het land. Over de precieze invulling en het programma van de eerste Saudische modeweek is nog niks bekend gemaakt. Ook is het nog onduidelijk of de presentaties een ingetogen karakter krijgen, gezien de ‘strikte kledingvoorschriften in Saudi-Arabië’, aldus persbericht. Het land wordt de tweede Arabische natie met een eigen modeweek, daar waar oliestaat Dubai al enkele edities organiseerde. De zesde editie van dit evenement vindt plaats van 9 tot en met 12 mei.

“Deze belangrijke samenwerking stelt de Arab Fashion Council in staat om haar ambities te verwezenlijken, namelijk die van een verenigde, duurzame mode-industrie in de Arabische wereld,” aldus Jacob Abrian, oprichter van de AFC, in het statement. “Met de expertise van het British Fashion Council kunnen we talenten uit de regio promoten en de strategische positie van de Arabische wereld in de mondiale mode-industrie versterken,” zo sluit Abrian zijn verklaring af.

De Arab Fashion Council bestaat sinds 2006 en vertegenwoordigt 22 Arabische landen.

Beeld: AFC

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN