• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Asics onthult nieuwe kledinglijn aan vooravond WK Qatar

Asics onthult nieuwe kledinglijn aan vooravond WK Qatar

Door Wendela van den Broek

27 sep. 2019

Mode

Asics lanceert vandaag een nieuwe kledinglijn voorzien van ‘Thermal Body Mapping’ speciaal met het oog op het WK Atletiek in Qatar.

Gezien de temperatuur in de Verenigde Arabische Emiraten boven de 40 graden kan stijgen, wilde het Japanse sportmerk atleten helpen om topprestaties te laten leveren, zelfs in de meest intense hitte, aldus het bedrijf in een persbericht.

De kledinglijn is in het laboratorium van het Asics Institute of sport Science in Kobe, Japan, ontwikkeld. De kleding is gemaakt van de nieuwste technologie, het zogeheten ‘Thermal Body Mapping’. Zo is het materiaal waterafstotend en zorgt dat voor een lichter, minder plakkerig gevoel. De combinatie van natuurlijk materiaal en open naden bevordert goede ventilatie, waardoor de atleten zich comfortabel voelen.

“We zijn ongelofelijk trots om onze geavanceerde kledingtechnologie te onthullen van het Asics Institute of Sport Science. Ons team van sportwetenschappers heeft veel zorg besteed aan het opnieuw ontwerpen van de baan- en veldkleding om aan de vraag van extreme weersomstandigheden te voldoen. Het resultaat is de perfecte combinatie van ademende, waterafstotende kleding die comfortabel op de huid zit, er goed uitziet en onze atleten helpt op hun best te presteren,” zegt Kenichi, Executive Officer en Senior General Manager ISS bij Asics.

Asics sponsort zes landen tijdens het WK Atletiek: Nederland, Frankrijk, Italië, Japan, Oekraïne en Bulgarije. De kleding is ontworpen in de unieke kleurencombinaties volgens de nationale vlag van elk land.

Foto: Asics

ASICS