• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Asics presenteert sportkleding Olympische Spelen 2016

Asics presenteert sportkleding Olympische Spelen 2016

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Sportmerk Asics heeft de nieuwe kleding voor de Olympische sporters gepresenteerd. De kledinglijn is ontworpen voor Olympic TeamNL en Paralympic TeamNL.

De Olympische collectie is een mix van herkenbare ‘Rio-elementen en het DNA van Asics’, stelt het sportmerk. Zo is het motief van de bestrating van de Copacabana-boulevard op subtiele wijze verwerkt in het regenjack. Bij het samenstellen van het kledingpakket is er rekening gehouden met het Braziliaanse weer (zon, regen, hogere temperatuur verschillen) en de verschillende sportlocaties (binnen, buiten, aan en op het water). Er is zelfs een bikini en zwembroek aan de collectie toegevoegd, evenals een badlaken, aangezien er een eigen strand beschikbaar is in het Olympisch dorp. Het pakket bestaat uit 30 verschillende kledingstukken en met de diverse accessoires en schoeisel in totaal uit 41 items.

Voor de nieuwe outfits is nauw overleg geweest tussen de kledingcommissie, sporters, coaches en Chefs de mission van NOC*NSF. Bij de ontwikkeling van het kledingpakket diende Asics zich aan duidelijke richtlijnen te houden.

Chefs de mission Maurits Hendriks en André Cats laten weten dat de kleurstelling in harmonie moest zijn met de huisstijl van NOC*NSF, waarbij de kleur oranje niet mocht ontbreken. Hendriks: “De uitstraling moet in het verlengde liggen van de merkwaarden van NOC*NSF: TeamNL staat voor ‘sport, Nederland, warmte, trots, kracht en stoer’. Dat is wat we uit willen dragen. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat de kleding functioneel is en waar mogelijk wordt voorzien van mooie details, zoals geborduurde badges.”

Paul Hartman, sports marketing executive Asics Benelux laat in een persbericht weten: “Met dit functionele kledingpakket dragen we graag ons steentje bij aan een goede, Nederlandse uitstraling en hopelijk prima resultaten van het complete TeamNL. Dat NOC*NSF voor Rio weer volledig op ons heeft vertrouwd, geeft ons als sportmerk enorm veel voldoening en trots”. Asics is al sinds 1994 verbonden aan het NOC*NSF.

Benieuwd welke kleding de andere landen die aan de Olympische Spelen deelnemen dragen? Bekijk het hier: In beeld: Olympische Spelen 2016 sporttenues

Beeld: Asics

Asics
Olympische Spelen