• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Aziz bereidt koninklijk spektakel voor

Aziz bereidt koninklijk spektakel voor

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Op 22 maart presenteert modevormgever Aziz een live performance installatie in de Ridderzaal in Den Haag. Het evenement wordt ter gelegenheid van de viering van de 50e verjaardag van het Verdrag van Rome gehouden en zal door koningin Beatrix, het voltallige kabinet en regeringsvertegenwoordigers uit alle EU landen worden bijgewoond. Het verdrag wordt gezien als het begin van de Europeese Gemeenschap.

De voorstelling zal het verleden, het heden en de toekomst van Europa verbeelden in de beeld, geluid en design. Aziz verwerkt thema's uit de Griekse mythologie - Zeus die de prinses Europa ontvoerde - toespraken van politici, belangrijke momenten uit de TV- en filmgeschiedenis en monumenten uit de popgeschiedenis in zijn voorstelling.

Aziz heeft naam voor zichzelf gemaakt als modevormgever. Hij onderzoekt voortdurend de betekenis van kleding en hoe deze de indentiteit van de drager beïnvloedt. In Parijs heeft hij veel succes geboekt gedurende de mannenmodeshows en hij heeft ook veelvuldig ontworpen voor toneel, opera en dans. Zijn installaties waren in diverse musea in binnen- en buitenland te bewonderen, waaronder in het Guggenheim in New York.

Aziz