• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Aziz ontwerpt voor bisschop

Aziz ontwerpt voor bisschop

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Aartsbisschop Kardinaal Simonis opent zaterdag 5 augustus het Utrechtse festival de 7e hemel terwijl hij gekleed is in een ontwerp van modeontwerper Aziz Bekkaoui. Het gewaad zal wel vernieuwend zijn, maar niet al te gek zijn.

De Nederlandse modeontwerper Aziz staat erom bekend dat hij voortdurend speelt met de relatie van kleding en identiteit. Bekkaoui ziet kleding als een tweede huid die de identiteit van de drager weerspiegelt en aldus 'gelezen' wordt door zijn omgeving, maar tegelijkertijd als beschermlaag van al datgene wat niet openbaar en publiek gemaakt wil worden. Hij maakte eerder al een zogenaamde 'Lonsdale-burka' en hij ontwierp kleding voor opera's.

Hij maakt gebruik van materialen die altijd anders zijn. Naast zijn eigen collectie ontwerpt Aziz kostuums voor ondermeer opera's en hedendaagse moderne dans en ontwikkelt hij performances. In november 2005 was zijn werk te zien in het Guggenheim Museum, New York.

De opening van het festival vindt plaats in het voormalige Gerechtsgebouw aan de Hamburgerstraat. Daar presenteert elk museum zichzelf met film, muziek, dichtkunst en mode. Ook is er werk te zien van de internationaal befaamde sieradenontwerper Rodrigo Otazu. Vanaf dit punt zal een merkwaardige optocht vertrekken met onder meer schapen, bruidsparen, Hari Krisna's en het 2e elftal van FC Utrecht.

Het culturele festival vindt plaats van 5 tot 10 augustus in Utrecht. Het evenement de 7e hemel is een samenwerking van onder andere de gemeente Utrecht, Utrecht Toerisme & Recreatie en de Utrechtse horeca. De deelnemende musea zijn onder meer: Aboriginal Art Museum, Centraal Museum & Dick Bruna Huis, Geldmuseum, Museum Catharijneconvent, Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement en het Spoorwegmuseum.

Aziz