• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Balenciaga’s Triple S-bedenker start eigen schoenenlijn

Balenciaga’s Triple S-bedenker start eigen schoenenlijn

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Clergeries creatief directeur David Tourniaire-Beauciel, de man die samen met modeontwerper Demna Gvasalia de populaire Balenciaga Triple S-schoen bedacht, brengt een eigen sneakerlijn op de markt. De schoenenontwerper lanceert het schoenenmerk, Shoes 53045 genaamd, samen met strategist Aurelia Ammour.

De schoenen van Shoes 53054 (de cijfers spellen shoes op z’n kop), worden gekenmerkt door een dikke ‘bubbelzool’. De eigenaren spreken tegenover Business of Fashion de hoop uit dat de zool van de schoen net zo merkbepalend wordt als de zool van Dr. Martens.

Tourniaire-Beauciel heeft al 25 jaar ervaring met schoenen ontwerpen. De ontwerper werkte onder andere voor Jean-Paul Gaultier, Chloé, Martin Margiela en Givenchy. BoF schrijft dat Tourniaire-Beauciel, naast het runnen van zijn eigen schoenenlijn en zijn rol bij Clergerie, met Demna Gvasalia zal blijven samenwerking voor Balenciaga.

De retailprijs van een Shoes 53045-schoen is 400 Amerikaanse dollar (355 euro). De schoenen zijn vanaf vandaag via de website van het merk te bestellen

Beeld: website Shoes 53045

Aurelia Ammour
Balenciaga
Balenciaga Triple S
David Tourniaire-Beauciel
Demna Gvasalia
SHOES 53045