• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Balkenendeshirts al uitverkocht

Balkenendeshirts al uitverkocht

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Ook de modewereld blijft niet gevrijwaard van de verkiezingshectiek. Partijen lopen sinds jaar en dag herkenbaar over straat in speciale campagneshirts, maar het CDA gooit het nu over een andere boeg. Met een shirt waarop het hoofd van Balkenende prijkt, probeert de partij nu serieus om mode in te zetten in de campagne.

Het shirt is geïnspireerd op de populariteit van shirts met de afbeelding van de Cubaanse rebellenleider Che Guevara. "Het was eigenlijk een grapje", zegt CDJA-woordvoerder Maarten Neuteboom. "Een knipoog naar de Che-shirts die populair zijn in linkse kringen." Het doel was om Balkenende neer te zetten als jongerenicoon en hoe kun je dat beter doen dan door gebruik te maken van kleding? "Dat is goed zichtbaar en makkelijk herkenbaar", verklaart Neuteboom. "Maar daar blijft het niet bij. We zijn ook al bezig om te onderzoeken of we andere gadgets kunnen laten maken met deze afbeelding erop."

Hoewel de shirts niet absurd goedkoop zijn €19,95 vinden de shirts al gretig aftrek, vertelt Neuteboom: "In het eerste weekend hebben we al 450 bestellingen binnen. Daar hadden we niet op gerekend. Onze eerste partij bestond uit 150 stuks, maar die waren al binnen een uur weg. Nu moeten we snel bij laten maken." De CDA-jongeren zijn inmiddels bezig met het opzetten van een webwinkel op de site. Ook wordt de collectie waarschijnlijk uitgebreid.

Waren de shirts tot nu toe slechts verkrijgbaar in twee kleuren, donkergroen met lange mouw voor heren, oranje met korte mouw voor dames, binnenkort zullen heren ook lichtblauwe shirts met een korte mouw kunnen aanschaffen en dames mogen zich in een rode uitvoering met lange mouw vertonen. De verkoop mag dan een succes zijn, of het ook in de verkiezingen zijn vruchten afwerpt, moeten de CDA'ers nog afwachten. De voorbeelden beloven niet veel goeds. De T-shirts die werden ingezet om Verdonk aan het lijsttrekkerschap van de VVD te helpen -oranje shirts met achterop de tekst 'Rita we staan vierkant achter je'- mochten bijvoorbeeld niet baten: zoals bekend won Mark Rutte deze verkiezing en dat zonder dat zijn aanhangers zich in t-shirts hoefden te hijsen.

CDA