• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Bally weer winstgevend

Bally weer winstgevend

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Zwitsers leer en modehuis Bally is in feestelijk stemming nu dat het eindelijk weer uit het rood is. "Wij hebben vorig jaar fantastisch nieuws gekregen. Wij zijn weer winstgevend", zei de voorzitter van Bally, Marco Franchini, die drie jaar geleden bij de Gucci Groep werd weggekaapt om het Bally uit de problemen te redden.

Franchini is verantwoordelijk voor een nieuwe strategie bij Bally. In plaats van de nadruk te leggen op de omzet, heeft hij zich geconcentreerd op de verbetering van de marges en daarvan plukt hij nu de vruchten. Bally zag vorig jaar de operationele marges met een getal van boven de 10 procent verbeteren, waardoor het bedrijf weer winstgevend werd.

"Ons doel is om dit jaar tussen de 15 en 20 procent te groeien. Tot dusverre geven de resultaten ons aanleiding te geloven dat wij ons doel gaan bereiken", zei Franchini tegen FWD. Vorig jaar behaalde Bally een omzet van ongeveer €300 miljoen, en dus zou 15 procent een groei van €45 miljoen per jaar betekenen.

Franchini is van plan het bedrijf organisch uit te breiden. "Wij hebben al een uitstekend netwerk van winkels. Het belangrijkste is de modernisering van het uiterlijk van de bestaande winkels en de introductie van het juiste product", zei hij. Als onderdeel van deze strategie zullen alle belangrijke Bally flaghship stores gerenoveerd worden met het gebruik van meer hout, lichtere kleuren en een lichtere sfeer.

De nieuwe herencollectie van Bally werd vorige week in Milaan gepresenteerd. Het label gaat zich steeds meer concentreren op accessoires dan mode, hoewel FWD's Godfrey Deeny zeer lovend was over de nieuwe lijn. Het in Lugano, Zwitserland gevestigde bedrijf werd in 1895 opgericht. In 1999 werd het opgekocht door het Amerikaans investeringsbedrijf Texas Pacific Group.

BALLY