Per 1 januari volgt de 32-jarige Bart Brenninkmeijer Jan Bezemer op als directeur C&A Nederland. Bezemer maakte eind augustus bekend dat hij op zou stappen. Met de benoeming van B. Brenninkmeijer staat er weer een familietelg aan het hoofd van de Nederlandse divisie van het bedrijf, hoewel van tevoren werd aangeven dat dat geen voorwaarde was. Voor het aantreden van Bezemer als algemeen directeur had C&A Nederland een meertallige directie, waarin naast Bezemer leden van de familie Brenninkmeijer zaten.

Bezemer stopt bij C&A omdat hij zijn doelstellingen bereikt heeft. Hij gaf sinds 1 maart vorig jaar leiding aan C&A Nederland. Volgens C&A heeft Bezemer gedurende zijn periode bij het bedrijf de negatieve tendens omgebogen. Eind jaren negentig kwam het kledingconcern in de problemen. Bezemer repte toen van een berg verlies.

Het familieconcern maakt nooit financiele resultaten bekend. In de loop van dit jaar werd gespoken van een aanmerkelijk betere omzet en zou er weer met winst worden gedraaid. In 2000 zou de opgaande lijn onder het bewind van Bezemer zijn ingezet. In combinatie met een sterke kostenreductie zou dat ertoe hebben geleid dat het Brenninkmeijer-concern weer naar behoren draait. Dan moet de omzet ook weer op f 1,2 miljard, een dikke half miljard euro, liggen. Afgelopen jaar groeide de omzet met 12 procent. Repte Bezemer een paar jaar geleden nog over "een berg verlies", de afgelopen twee jaar is het resultaat onder zijn leiding met f 60 miljoen (27 miljoen euro) verbeterd. "En er wordt weer winst gedraaid", verzekert hij.


 

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN